Başkonsolosluklara Gönderilen 'Sarı Toz' Postacıyı Da Tedirgin Ediyor

Başkonsolosluklara Gönderilen 'Sarı Toz' Postacıyı Da Tedirgin Ediyor

Son günlerde ortaya çıkan, yabancı konsolosluklara yönelik ‘sarı toz’ içeren zarf tehdidi, postacıları da tedirgin etti.Türk Haber Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, sendika binasında, Kamu Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu ile birlikte...

Son günlerde ortaya çıkan, yabancı konsolosluklara yönelik ‘sarı toz’ içeren zarf tehdidi, postacıları da tedirgin etti.

Türk Haber Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, sendika binasında, Kamu Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek tehlikeye dikkat çekti. Maske ve eldivenlerle basın açıklaması yapan Avcı, “Postacının iş güvenliği tehlikede.” dedi. 4 gün önce beş yabancı konsolosluğa ayrı ayrı zarflar içerisinde içeriği bilinmeyen sarı toz gönderildiğini hatırlatan Avcı, bu zarfların kabulü, dağıtımı ve gönderilmesinin PTT aracılığı ile yapıldığını dile getirdi.

“KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARI KADAR PTT ÇALIŞANLARININ DA ÖNEMLİ”

PTT çalışanları ile ilgili herhangi bir risk ve endişeden bahsedilmediğini vurgulayan Avcı, şöyle konuştu: “Aynı zamanda PTT yetkilileri de, çalışanlarıyla ilgili tedbir alma yönünde herhangi bir çalışma başlatmamıştır. Konsolosluk çalışanları kadar PTT çalışanlarının da önemli olduğunu buradan kamuoyuna hatırlatmak istiyorum. Türk Haber Sen Bursa Şubesi olarak bir an evvel PTT yetkililerini, gönderilerin kabulünden dağıtımına kadar çalışanlarla ilgili önemli tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz.”

PTT’lerin sadece sarı tozla değil, yurt dışı kabullerde Ebola virüsü, hac farizalarını yerine getiren hacıların Arabistan’dan gönderdiği hurma ve diğer eşyalarda MERS virüsü gibi tehditler nedeniyle de risk altında olduğunu belirten Avcı, PTT’nin bu alanlarda da tedbir almasını istedi.

“ÖNLEM ALINMAZSA, POSTACILARA ELDİVEN VE MASKE DAĞITACAĞIZ”

“Hükümet ve yetkililerin tedbir almaları için Manisa’daki kömür faciası, Ermenek’teki feci ve toplu ölümler mi olması gerekmektedir?” diyen soran Avcı, şöyle devam etti: “Türk Haber Sen Bursa Şubesi olarak, yeterli önlemlerin alınmaması durumunda, gerekirse çalışanlara virüs ve sarı tozlara karşı önlem mahiyetinde, kabul ve dağıtım memurlarına eldiven ve maske dağıtılacaktır. Yetkilileri sorumluluklarını yerine getirmesi için son kez çağrıda bulunuyoruz. İleride doğacak olumsuzluklardan sorumlu tutulacakları da unutulmamalıdır.”

Avcı, bu tür risklerin eskiden de var olduğunu belirterek, PTT’nin daha önce bunları önleyici X-RAY cihazı aldığını ancak kullanıma sokmadığını sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.