Başkonsolos Enebish’ten SÜ'ye ziyaret

Başkonsolos Enebish’ten SÜ'ye ziyaret

Moğolistan İstanbul Başkonsolosu Munkh Ochir Enebish, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'i makamında ziyaret etti.

Moğolistan İstanbul Başkonsolosu Munkh Ochir Enebish, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Moğolistan'daki üniversitelerle ilgili karşılıklı eğitim anlaşması için ön görüşme yapıldı. 

Başkonsolos Enebish, SÜ ile Yüksek Öğretim Kurumu nezdinde karşılıklı eğitim anlaşması yapmak istediğini belirtti.

Moğolistan ile Türkiye arasındaki ilişkileri artırmak istediklerini ifade eden Enebish, "Özellikle tarım ve hayvancılık noktasında önemli adımlar atmak istiyoruz. Üniversitenizin Veteriner Fakültesi'nin AB'ye akredite olmuş bir fakülte olarak başarılarını inceledim. Daha önce yaptığınız Pakistan ile işbirliği anlaşmaları konusunda da bilgi sahibiyim. Moğolistan neredeyse Türkiye'nin iki katı büyüklüğünde ve 50 milyon büyükbaş hayvanı olmasına rağmen ülkemizde sadece bir tane veteriner fakültesi var. Selçuk Üniversitesi ile bu noktada güzel çalışmalara imza atmak istiyoruz" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin ise "Selçuk Üniversitesi çok büyük bir üniversite. Öne çıkan birçok fakültemiz var. Bunlar arasında en önemlilerinden biri de Veteriner Fakültemizdir. Başarılarıyla ulusal ve uluslararası alanda adını duyurmuş bir fakülte. Moğolistan'a bu noktada önemli katkılar yapacağımızı düşünüyorum. Bu konuda elimizden gelen desteği vermeye hazırız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.