Başkent’te hain saldırı

Başkent’te hain saldırı

Ankara Kızılay Meydanı'nda seyir halindeki bomba yüklü araçla saldırı yapıldı. Terör saldırısında 30 kişi olay yerinde, 7 kişi de hastanede hayatını kaybetti. Patlamada 15'i ağır 71 kişi ise yaralandı

Ankara, dün bir kez daha acının başkenti oldu. Terör bu kez durakta bekleyen sivilleri vurdu. Kızılay'daki Güvenpark otobüs duraklarının olduğu bölgede meydana gelen patlamada 37 kişi hayatını kaybetti. Başkent Ankara'da bir hain saldırı daha gerçekleştirildi. Son 5 ayda Ankaralılar üçüncü kez patlama sesiyle irkildi. Ankara'da 17 Şubat'ta askeri servis araçlarını hedef alan intihar saldırısında 29 kişi, yine 10 Ekim 2015'te de Cumhuriyet tarihinin en ölümcül bombalı intihar saldırısı gerçekleşmişti. Barış Mitingi öncesinde iki canlı bomba kendini patlatmış, 102 kişi yaşamını yitirmişti. Terör geçtiğimiz gün yine Ankara'yı hedef aldı. Seyir halindeki bombalı bir araçla Ankara-Atatürk Bulvarı’nda otobüs bekleyen sivil vatandaşlara yönelik bir terör eylemi gerçekleştirildi. Saldırıda 37 kişi can verdi. Türkiye'yi derinden sarsan terör saldırısında hayatını kaybedenlerden birinin de Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut'un babası Kemal Bulut oldu. Eylemde yaralanan 15 kişinin de durumu ağır. Saldırı ülkeye yasa boğdu. Bazı etkinlikler iptal oldu. Bombalı terör olayı sebebiyle Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından organize edilen "Ümitlerin Ötesinde" konseri iptal edilerek, ileriki bir tarihe ertelendi. Konya'da 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yapılacak etkinlikler iptal edildi. İş dünyası ve sivil toplum kuruluşları da saldırıyı kınadı.

KARANLIK DÖNEMİ ATLACAĞIZ

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Avukat Hasan Hüseyin Uyar, saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, Ankara’daki terörist saldırısını kınadı. Uyar, "Masum sivilleri hedef alan hain saldırıyı bütün nefretimizle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza cenabı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Alçakça planlanmış, kanlı bir planın hedefi olduğumuz açıktır. Yüce milletimiz sahip olduğumuz tecrübe ve sağduyu ile bu kanlı oyunu bozacak, teröre teslim olmayacaktır. Milletimiz omuz omuza vererek bu karanlık dönemi de atlatacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

5 AYDA 3 KEZ PATLATILDI

Saldırıyı kınayan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Sefa Özdemir de, "5 ay gibi kısa bir süre içerisinde Türkiye’nin başkenti 3 defa patlatıldı. Bir gün öncesinde ülkemiz üzerinde hain emelleri olan terör örgütlerinin ortak eylem yapma kararı aldığı haberleri yayılmıştı. Bunun hemen ardından Ankara yine karardı. Onlarca masum insan şehit düşerken, 100’ün üzerinde insanımız da yaralandı. Türkiye’yi terör ile bezdirmek, terör olaylarını artırarak isteklerine ulaşmak isteyenler şunu iyi bilmelidir ki, bu millet her terör eyleminde birbirine daha sıkı kenetlenmekte ve ülkesi için daha güçlü olmaya azmetmektedir. Ülkemizdeki bu terör olaylarını gerçekleştirenler ve onların azmettiricilerinin yaptıkları nafile bir çabadan öteye gitmez, gidemez. Savaşın kazananı olmayacağı gibi, masum insanları bir hiç uğruna öldürenlerin kazanabileceği hiçbir şey yoktur. Ancak Ankara’da 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde 3 ayrı terör eyleminin gerçekleştirilebilmesi ve bu terör eylemlerinin sonuçlarının oldukça hüzün verici olması da düşündürücü ve manidardır" diye konuştu.

TERÖRE KARŞI BİR OLMALIYIZ

Selçuklu Sanayici İşadamları ve Serbest Meslek Mensupları Derneği (SELSİAD) Genel Başkanı İsmail Hakkı Kolat da, saldırıyı kınadı. Uluslararası kamuoyunu, terörizme karşı birliğe ve duyarlılığa davet eden Kolat, “İnsanlığın tüm değer, yasa ve normlarını hiçe sayarak Ankara’da çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına sebep olan, acımasız terör eylemini şiddetle kınıyorum. Büyük üzüntü ve şaşkınlık içindeyiz. Sivilleri hedef alan bu insanlık dışı saldırı, yaşam hakkının ve uluslararası hukukun en temel ilkelerinin ihlâlidir. Avrupa Konseyi ilkelerine tamamen aykırı olan; masum insanlara yönelik bu şiddet eyleminin, hiç bir şekilde haklı bir açıklaması ve savunması yapılamaz. Uluslararası kamuoyu, terörizme karşı birlik içinde olmalıdır. Tüm dünya insanlığını duyarlılığa davet ediyorum" sözlerini kullandı.

'SALDIRIYI PKK YAPTI'

Mazlumder Konya Şube Başkanı Derviş Argun ise, "En temel insan hakkı olan yaşam hakkını doğrudan hedef alan bu terör saldırısını, faillerini ve planlayanlarını lanetliyoruz. Henüz resmi bir açıklama yapılmamışsa da resmi makamlarca saldırının, PKK terör örgütüne mensup kişilerce yapıldığı ortaya konmuştur. Bu saldırıyı her kim hangi sebeple yapmış olursa olsun insanlığa karşı alçakça bir suç işlemiştir. Doğrudan masum insanların canına kast ederek elde edilecek hiç bir ulvi netice olamaz. Olayın açığa kavuşturulmasını, faillerin ve planlayanların belirlenmesini ve en kısa sürede yargı önüne çıkarılmasını ve hak ettikleri cezanın verilmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

SALDIRIYA CEVAP VERİLMELİ

Konya STK Platformu İcra Heyeti Başkanı Muhsin Görgülügil de şunları söyledi: "Ülkemizde son dönemde yaşanan ve tasvip edilmesi mümkün olmayan terör saldırılarına bir yenisi eklenmiştir. Tarih boyunca iç ve dış düşmanların bu tür saldırılarında birçok masum evladını kaybeden ülkemiz bu hain saldırıda da yine 37 sivil vatandaşını kaybetmiştir. Hangi sebeple ve kim tarafından yapılırsa yapılsın bu tür saldırıların 'ama' ile karşılanması kabul edilemez. Bu gün yaşayan terör saldırılarının temel hedefi kardeşliğimizi ortadan kaldırmaktır. Türkiye başta PKK olmak üzere tüm terör örgütleri ve onların iç ve dış yandaşlarına karşı kurallar çerçevesinde gerekli cevabı vermelidir."

ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ

TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Cemalettin Akpınar, Ankara’da gerçekleşen hain saldırıyı lanetleyerek, “Güzel ülkemizin üzerinde yaşanan hain oyunlar karşısında ortak bir dil ve iradeyle karşı duruş sergilemeliyiz” dedi. Akpınar, “Son aylarda, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya, vatandaşlarımızın huzurunu kaçırmaya yönelik terör saldırılarıyla zor günlerden geçiyoruz. Terör, demokratik ve gelişen ülkemizin barış ve huzurunu hedef almaktadır. Saldırının faillerinin bir an önce bulunarak hesap sorulmasını, bu gibi saldırıların bir daha olmaması için gerekenlerin yapılmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

SALDIRININ HEDEFİ TÜRKİYE

Konya İHH Başkanı Op. Dr. Hasan Hüseyin Uysal da, "Eylemin sorumluları en kısa zamanda bulunarak en şiddetli şekilde cezalandırılmalıdır. Ancak asıl önemli olan kuklalar değil kuklacılardır. Ne zaman Türkiye milli olmaya, yerli olmaya, değerleriyle var olmaya çalışmışsa hep bu tür saldırıların hedefi olmuştur. Bu alçakça saldırının asıl hedefi Türkiye’dir, Türkiye’nin temsil ettiği değerlerdir. Bu tür haince eylemlerle Türkiye’ye yön vermek, Türkiye’ye diz çöktürmek isteniyor.  Türkiye’nin terörle yenilemeyeceğini onlar da biliyorlar. Ama Türkiye’yi bir dünya devleti olma idealinden vazgeçirip kendi kabuğuna hapsetmek istiyorlar. İstiyorlar ki Türkiye Ortadoğu’yla, Afrika’yla, Avrupa’yla değil kendi sorunlarıyla ilgilensin. İstiyorlar ki Türkiye tüm mazlumların sesi olma hedefinden vazgeçsin" dedi. 

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.