Başkent'te 'Eğitimde Yaşanan Hak İhlallerine Hayır' Mitingi

Başkent'te 'Eğitimde Yaşanan Hak İhlallerine Hayır' Mitingi

Ankara'da 'Eğitimde Yaşanan Hak İhlallerine Hayır' adı altında miting düzenlendi. Mitingde, Kobani ile de dayanışma mesajı verildi. Miting için Kızılay- Sıhhıye girişleri ulaşıma kapatıldı, miting alanı da güvenlik için barikatlarla...

Ankara'da 'Eğitimde Yaşanan Hak İhlallerine Hayır' adı altında miting düzenlendi. Mitingde, Kobani ile de dayanışma mesajı verildi.

Miting için Kızılay- Sıhhıye girişleri ulaşıma kapatıldı, miting alanı da güvenlik için barikatlarla çevrildi. Alana gelen vatandaşlar ise polis tarafından aranarak içeri alındı. Mitinge, Emek Gençliği, Emek Partisi, Demokratik Halklar Federasyonu, SODAP, SDP, Marksist Liseliler, Marksist Fikir Topluluğu, Anakara Tabip Odası Alevi Kültür Dernekleri Merkezi, Arap Alevi Gençelir Topluluğu ile CHP’li Yakup Akkaya ve İlhan Cihaner gibi isimler katıldı. "Kobani’de insanlık Direniyor, Zorunlu Din Dersine Son, Emperyalizm Düşman Halklar Kardeştir, Mazlum Kobani Halkının Yanındayız, AKP’nin İteatkar Gençliği Değil, Pir Sultan’ın Direnişçi Gençliği" pankartlarının taşındığı mitingde "Paralı eğitime ve zorunlu din dersine hayır" sloganları da attı.

"RADİKAL İSLAMCILARI DESTEKLEDİLER, SURİYE VE IRAK KARIŞTI"

Mitingde konuşan Alevi Kültür Derneği Başkanı Doğan Demir de, ülkeyi 12 yıldır yöneten AKP’nin Kürt açılımı ile Alevi açılımını eleştirdi. “Hani, Kürt açılımınız, sokaklar alev içinde. Hani Alevi Açılımı?” diye konuşan Demir, “ AHİM ‘zorunlu din dersi kalksın’ dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan buna karşı çıktı ‘olmaz’ karşılığını verdiler. Bizim de dedelerimiz var. Biz mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

AKP’nin ülke politikası ile dış politikasını da eleştiren Demir, şöyle devam etti: “Tehlikeyi söylemeye gerek yok. Radikal İslamcıları desteklediler, Suriye ve Irak karıştı. Talebimiz Irak ve Suriye’de savaşın bitmesidir. Barış istiyoruz. Ama inançların özgür olmadığı yerde de barış olmaz. Baskılar sürdüğü müddetçe de biz mücadelemize devam edeceğiz.” Mitingin ardından gruplar slogan atarak bölgeden ayrıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.