Başkent'te 90 Bin Büyükbaş, 64 Bin Küçükbaş Kurban Kesildi

Başkent'te 90 Bin Büyükbaş, 64 Bin Küçükbaş Kurban Kesildi

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Başkentte, Kurban Bayramı’nda 89 bin 885 büyükbaş ve 64 bin 586 küçükbaş hayvanın kurban edildiğini bildirdi. Müdür Muhsin Temel, yazılı açıklamasında Ankaralıların huzur...

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Başkentte, Kurban Bayramı’nda 89 bin 885 büyükbaş ve 64 bin 586 küçükbaş hayvanın kurban edildiğini bildirdi.

Müdür Muhsin Temel, yazılı açıklamasında Ankaralıların huzur ve sağlık içerisinde bir bayram geçirmelerini sağlayan bütün görevlilere teşekkür etti.

Temel, bir sıkıntı yaşanmaması için Ankara’daki kurban satış alanlarına getirilen hayvanların görevli veteriner hekimler tarafından titiz bir şekilde kontrol edildiğini, gebe, hastalıklı, veteriner sağlık raporu, hayvan pasaportu ve kulak küpesi bulunmayan hayvanların satışına kesinlikle müsaade edilmediğini söyledi. Ankara’da Kurban Bayramı’nda 89 bin 885 büyükbaş ve 64 bin 586 küçükbaş hayvanın kurban edildiğini kaydeden Temel, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da yeterli kurbanlık mevcuttu, vatandaşlarımız kurbanlık bulma konusunda bir sıkıntı yaşamadı.” dedi.

BESİCİLERİN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN UYARI

Besicilerin mağdur olmamaları için pazarlarda satılmayan hayvanların da Et ve Süt Kurumu’nca alınacağını ifade eden Temel, kurban keserek dini vecibesini yerine getiren Ankaralılardan kestikleri hayvanların kulak küpelerini İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine getirerek milli vecibelerini de yerine getirmelerini ve doğru tarım politikaları için sağlıklı istatistik tutulmasına katkı sağlamalarını istedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.