Başkan Saka: Çevreye Duyarlı Bir Kent Olmak Zorundayız

Başkan Saka: Çevreye Duyarlı Bir Kent Olmak Zorundayız

Balıkesir Büyükşehirin Edremit Belediyesi tarafından hazırlanan Ambalaj Atıkları Yönetim Planı Uygulaması Bilgilendirme Toplantısı Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşların...

Balıkesir Büyükşehirin Edremit Belediyesi tarafından hazırlanan Ambalaj Atıkları Yönetim Planı Uygulaması Bilgilendirme Toplantısı Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşların da katıldığı toplantıda, Edremit’in Ambalaj Atık Yönetim Planı ile ilgili ne tür çalışmalar yapılacağı anlatıldı.

Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Ambalaj Atıkları Yönetim Planı Uygulaması bilgilendirme toplantısına Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Belediyesi meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Kamil Saka, göreve seçildikleri ilk gün söyledikleri “sosyal ve şeffaf” belediyeciliğin bir gereksinimi olarak gördükleri çevre duyarlılığı konusunda atılması gereken adımları sırasıyla atmaya başladıklarını belirtti. Başkan Saka, şunları ifade etti:

“Göreve seçildiğimiz ilk gün de söylediğimiz gibi sosyal ve şeffaf belediyeciliğin yanı sıra çevreye, insana ve sokaklarda yaşayan evcil hayvan dostlarımıza da saygılı bir yönetim anlayışını kendimize ilke edinmiş durumdayız. 2013 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verilerine göre büyüyen Edremitimizin nüfusu yaklaşık olarak 140 bindir. Hızla büyüyen ve nüfusu artan bir kent olarak, geri dönüşümü ve bunu uygularken yapılacak çalışmaları bilimsel olarak ele almak ve bu doğrultuda hayata geçirmek mecburiyetindeyiz. Bu doğrultuda, UNESCO tarafından Dünya Mirası sayılması gündemde olan bin pınarlı Kaz Dağları’nda yapılması planlanan HES’lere ve zeytinliklerimizi ve buradan kazanç elde eden köylülerimizi direkt olarak etkileyen altın aramalarına nasıl karşı isek sokaklarımızın, caddelerimizin ve mahallelerimizin de adeta birer çöplüğe çevrilmesine o derecede karşıyız. Ambalaj atıklarının kaynağından ayrı toplanması ve bununla ilgili yapılacak çalışmalar, kanunların bizlere vermiş olduğu bir görev olmanın ötesinde öyle zannediyorum ki bir çevre ve buna paralel olarak yaşam kültürü meselesidir.

Yaşantımızı kolaylaştıran ürünleri kullandıktan sonra, bunları doğaya bırakmamak, 'Geri Dönüşüm Kutuları'nı birer yaşam kültürü haline getirebilmek için de ciddi, kalıcı ve akılcı projeler geliştiriyoruz. Belediyemiz tarafından hazırlanan ve vatandaşlarımızın kullanımına sunulan 'Geri Dönüşüm Kutuları'nın aktif olarak kullanılması, Allah'ın bizlere bahşettiği bu güzel coğrafyanın temiz, çevreci ve sağlıklı şekilde gelecek nesillere taşınması, yine biz yöneticilerin bilimsel çalışmaları ve bu çalışmaları kamuoyuna en iyi şekilde anlatmaktan geçiyor diye düşünmekteyim. Bir cam şişesinin 4000 yılda, plastiğin 1000 yılda, çikletin 5 yılda, sigara filtresinin ise 2 yılda yok olduğunu düşünürsek, bugünkü toplantının ve elde edeceğimiz olumlu sonuçların ne denli büyük ve ciddi olduğunu da kavramış olacağız kanaatindeyim.”

Daha sonra söz alan Çevre Mühendisi Barkın Özçelik ise uygulanacak çalışmalar hakkında sunum yaparak bilgi verdi. Toplantının sonunda, Edremit sınırları içerisinde yer alan ambalaj atıklarının kaynağından ayrıştırılmasında kullanılacak araçlar basına tanıtıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.