Başkan Altay sanayi esnafıyla buluştu

Başkan Altay sanayi esnafıyla buluştu

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi tarafından Anadolu Sanayi’sine kazandırılan Ali Okutan Sosyal Tesisi’nde sanayi esnafı ile bir araya geldi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi tarafından Anadolu Sanayi’sine kazandırılan Ali Okutan Sosyal Tesisi’nde sanayi esnafı ile bir araya geldi. Çalışan gençlerin sosyal hayatına katkı sağlamaya yönelik projelerinin ele alındığı programa esnaf ve çalışanlar yoğun ilgi gösterdi Uğur İbrahim Altay, “Bu yola 2 yıl önce bir davet ile çıktık. Eski Sanayi Camii’nin yanındaki alanda gençlerin Kur'an eğitimi ile ilgili bir programa davet edilmiştik. O saatte o kadar kalabalığı bir arada görmek bizleri çok memnun etmişti. Hocalarımızın üstün gayreti ile orda bir faaliyet başlamıştı. Sonra acaba bizim de bu işe bir katkımız olabilir mi düşüncesi ile böyle bir yola çıktık ve bugün içinde bulunduğumuz bu güzel bina ortaya çıktı” dedi.

Amaçlarının gençlerle birlikte hareket etmek olduğunu ifade etti Başkan Altay. Derslikleri, yemekhanesi, mescidi ve spor salonu ile güzel bir tesis oldu. Burada Elmas Kuran Kursu ile birlikte farklı çalışmalar yapacağız. İşin diğer kısmını da Selçuklu Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisimiz ve Kent Konseyi üslendi. Kent Konseyimiz burada bir çalışan gençlik birimi oluşturdu. Amacımız özellikle sanayide çalışan gençlerimizin mekansal sorunlarını halletmek ve ayrıca hem onları sosyal hayata kazandırmak hem de diğer bilgilerini takviye edebilmek. İnşallah iyi işler çıkar ve gençlerimizin ufkunda yeni bir vizyon ortaya koyarız. Gelecekte iyi bir nesle sahip olabilmek için buna hepimizin ihtiyacı var” dedi. Elmas Kuran Kursu Yöneticisi Mustafa Selek de, “Bizler de bu tesiste Çarşamba ve Cuma günleri 11 kişiden oluşan arkadaşımız ile Kuran-ı Kerim ve dini hususlarda çalışan kardeşlerimize ücretsiz olarak dersler vereceğiz” diye konuştu. Tornacılar Odası Başkanı Emin Baranok da, sanatkar ve genç çalışanlara yönelik olarak kazandırılan sosyal tesisin mutluluğu yaşadıklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.