Basın Konseyi: Karaman'da Haber Alma Özgürlüğüne Kısıtlamaları Kınıyoruz

Basın Konseyi: Karaman'da Haber Alma Özgürlüğüne Kısıtlamaları Kınıyoruz

Basın Konseyi, Karaman Ermenek'te meydana gelen maden faciasıyla ilgili basın mensuplarına getirilen kısıtlamaları kınadı.Konseyden yapılan yazılı açıklamada, "Polis ve jandarma, olay yerinde bulunan basın mensuplarını 50 metreden 300 metre...

Basın Konseyi, Karaman Ermenek'te meydana gelen maden faciasıyla ilgili basın mensuplarına getirilen kısıtlamaları kınadı.

Konseyden yapılan yazılı açıklamada, "Polis ve jandarma, olay yerinde bulunan basın mensuplarını 50 metreden 300 metre geriye çekerek haber almalarını engellemektedir. azeteciler, ocakta mahsur kalan işçilerin ailelerinden uzak tutulmaktadır. Madenci yakınları ile gazetecilerin görüşme yapmalarının önüne geçilmesi; ifade ve basın özgürlüğüne açık bir müdahaledir. Gazetecilerin haber almalarını engellemek, bir şeylerin gizlenmeye çalışıldığı kaygısını doğurur ki; gerçeklerin tüm çıplaklığıyla kamuoyuna aktarılması gerekmektedir. Ayrıca güvenlik güçlerinin görevi, basın mensuplarının çalışmalarını engellemek değil, kolaylaştırmak olmalıdır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Basın Konseyi olarak Karaman Valiliği’ni, gazetecilerin çalışma alanlarına yönelik kısıtlamaları kaldırmaya çağırıyoruz." denildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.