'Başbakanlık Konutu Neden Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na Dönüştü?'

'Başbakanlık Konutu Neden Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na Dönüştü?'

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, yeni Cumhurbaşkanlığı binasına ilişkin Başbakanlık'tan yapılan açıklamayı hatırlatarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sorular yöneltti. Karaahmetoğlu, "Başbakanlık olarak başlayan kompleksin...

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, yeni Cumhurbaşkanlığı binasına ilişkin Başbakanlık'tan yapılan açıklamayı hatırlatarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sorular yöneltti. Karaahmetoğlu, "Başbakanlık olarak başlayan kompleksin neden Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na dönüştüğünü açıklar mısınız?" dedi.

Karaahmetoğlu, TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Ermenek’te yerin yüzlerce metre altında örneği olmayan biçimde suda boğularak can veren ve cenazelerini bekleyen vatandaşların karşısında ‘yakışan bir açıklama mı?’ diyerek, göçük altında bekleyen işçilerin 'Bahsettiğiniz biçimde, büyüyen ve dünyada hak ettiği yeri alan Türkiye'nin standartlarından yararlanmak için ne yapması gerekiyordu?' diye sordu.

Karaahmetoğlu "Cumhurbaşkanlığı yeni binasına ilişkin kamuoyunda yapılan tartışmalar ile ilgili olarak Başbakanlık'tan geçtiğimiz gün yapılan 'Bugüne kadar başta yargı kurumları, bakanlıklar ve birçok kamu binaları için büyük yatırımlar yapılmış, devletimizin birçok birimi hizmetin gereğine yakışır imkânlara kavuşturulmuştur. Türkiye büyümektedir. Ülkemiz dünyada hak ettiği yeri hızla alırken temsil ve hizmet imkânlarının aynı şekilde büyümesinden ve milletimize layık standartlara ulaşmasından kimse rahatsız olmamalıdır.' açıklamasının basın ve yayın organlarında yer aldığını hatırlattı.

CHP’li Karaahmetoğlu bu hususta Başbakan Davutoğlu’nu şu soruları yöneltti:

"Başbakanlık olarak başlayan kompleksin neden Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na dönüştüğünü açıklar mısınız? Bu konuda görüşünüz alınmış mıdır? Nüfusunun büyük bölümü yoksulluk ve açlık sınırında yaşayan ülkemizde Cumhurbaşkanlığı Sarayı için vatandaşlarımızın vergileriyle yapılan devasa harcamayı 'kamu binalarının millete layık standartlara ulaştığı' biçiminde savunmak doğru mudur?

Devletin yönetim birimleri hizmetin gereğine yakışan lüks binalara taşınıyor biçiminde övünerek yapılan bu açıklama, Ermenek'te yerin yüzlerce altında madende yüzlerce yıl öncesinden bile örnek veremeyeceğiniz biçimde suda boğularak can veren yakınlarının cenazelerini bekleyen vatandaşlarımız karşısında yakışan, doğru ve uygun bir açıklama mıdır?

AKP iktidara geldikten sonra milletvekilleri halkla iç içe olsun diyerek lojman uygulaması sona erdirilmişti. Yine Sayın Cumhurbaşkanı Başbakanlık görevini yürütürken Resmi Başbakanlık Konutunu kullanmamıştı. Bu, basın ve kamuoyunda halkla iç içe olmak üzere bir tercih olarak yer almıştı. Başbakanlık'ın, Cumhurbaşkanlığı binası ile ilgili bahse konu açıklaması sonrası kamuoyunun merak ettiği, Sayın Cumhurbaşkanı Başbakan iken de hizmetin gereğine yakışır bulmadığı için mi bu konutu kullanmadığı sorusunu yanıtlar mısınız?

Yine yapılan açıklamada, 'Türkiye büyümektedir. Ülkemiz dünyada hak ettiği yeri hızla alırken temsil ve hizmet imkânlarının aynı şekilde büyümesinden ve milletimize layık standartlara ulaşmasından kimse rahatsız olmamalıdır' denilmektedir. Peki, büyüyen Türkiye'nin yoksul vatandaşları bu büyümeden hak ettiği payı almakta mıdır? Alamıyorsa sebebi nedir? Bu sebeplerin arasında, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na harcanan para, Bakanlık ve kamu binalarına, kamu makam araçlarına ödenen milyonlarca kira ücreti yok mudur?

Sayın Başbakan, Soma'da yaşamını yitiren 301 madencinin, Ermenek'te maden ocağında göçük altında bekleyen 18 yoksul madencinin bahsettiğiniz biçimde, büyüyen ve dünyada hak ettiği yeri alan Türkiye'nin standartlarından yararlanmak için ne yapması gerekiyordu?" CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.