Başbakanlık Da Akreditasyon Başlattı

Başbakanlık Da Akreditasyon Başlattı

Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti'den sonra Başbakanlık da akreditasyon uygulaması başlattı. Cihan, Zaman, Samanyolu Haber, Bugün gazetesi ve Bugün TV muhabirleri dün Bakanlar Kurulu'nu takip etmek amacıyla geldikleri Başbakanlık binasına alınmadı....

Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti'den sonra Başbakanlık da akreditasyon uygulaması başlattı. Cihan, Zaman, Samanyolu Haber, Bugün gazetesi ve Bugün TV muhabirleri dün Bakanlar Kurulu'nu takip etmek amacıyla geldikleri Başbakanlık binasına alınmadı. Kapıdaki korumalar, bu yönde bir emir geldiğini belirterek muhabirleri geri çevirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kızılay Kan Merkezi’ni ziyaretinde de dün Cihan muhabir ve kameramanı kapıdan geri çevrildi.

Gazeteciler akreditasyon uygulamasına tepki gösterdi. Samanyolu Haber Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu, "Milli Güvenlik Kurulu’ndaki kararların ilk meyvesi Başbakanlık’ta kendisini gösterdi. Türkiye açısında izah edilemeyecek bir durum. Legal olan basın kuruluşlarına illegal bir yöntemi uygulayarak yasak koymak, sürekli demokrasiden bahseden iktidar açısından açıklanamayacak bir durum." dedi.

Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Alparslan Akkuş ise "Temel olarak basına akreditasyon uygulaması artık üçüncü dünya ülkelerinde bile görülmeyen iptidai bir tutum. Herhangi bir demokratik ülkede basına akreditasyon uygulamak, kamunun haber alma özgürlüğünü kısıtladığı için temel hak ihlali kapsamında değerlendiriliyor. Köşk’ten sonra Başbakanlık’ta da karşımıza çıkan akreditasyon uygulaması, hükümetin kendi kontrolünde olmayan basına karşı aldığı tavrı göstermesi bakımından anlamlı. Ayrıca akreditasyonun AKP'nin Afyon kampından hemen sonra uygulamaya konması da akılara 'kampta işi gücü bırakıp bunu mu konuştular' sorusunu getiriyor. Üstelik bu karar, Başbakan Davutoğlu'nun akreditasyonun uygulanmayacağı yönündeki açıklamasını da çiğneyerek uygulamaya girmiştir. Ancak basın, her dönemde baskılara rağmen işini yapmaya devam etmiştir." sözlerini kaydetti.

AK Parti, 27 Ağustos'taki 1. Olağanüstü Genel Kongre'de basına yasak getirmişti. Hemen ardından da görevi Abdullah Gül'den alan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ilk işi, akreditasyon olmuştu. Adı geçen yayın kuruluşları, Çankaya Köşkü'ndeki devir teslim törenine alınmamıştı. Bunun ardından İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı aynı yasakçı uygulamanın takipçisi olmuşlardı. AK Parti, geçtiğimiz hafta sonu Afyonkarahisar'da düzenlenen 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda da aynı uygulamayı sürdürmüştü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.