Başbakan’dan Dügen ve Akyürek’e plaket

Başbakan’dan Dügen ve Akyürek’e plaket

AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları Genel Merkezleri tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Konferansında bir sunum yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konyadaki Sosyal Belediyecilik çalışmalarını anlattı.

 Başkan Akyürek, “Bir tek kardeşimiz ekmek bulamadığı için bir gece uykusuz kalmışsa, yaptığınız hizmetin hiçbir değeri yoktur” dedi. Programda Başbakan Erdoğan, Konya’nın en çok kadın meclis üyesi çıkaran şehir olması nedeniyle AK Parti İl Başkanı Faruk Dügen, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Erdal ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e ödüllerini verirken; Başkan Akyürek’e de konferansa konuşmacı olarak katılımı için plaket takdim etti.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları Genel Merkezleri tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Konferansı’na katılarak bir sunum yaptı.
Ankara Altınpark ANFA Konferans Salonu'nda düzenlenen Yerel Yönetimler Konferansı'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ile Türkiye’nin çeşitli illerinden belediye başkanları, meclis üyeleri ve parti temsilcileri katıldı.
Yerel Yönetimler Konferansı’nda “Sosyal Belediyecilik” konusunda bir sunum yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yerel yönetimlerde kadın ve genç vurgusunun çok önemli olduğunu söyledi. Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bu dönem ilk kez kadın üyelerin ve gençlerin olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, onların iş disiplini ve konuya farklı yaklaşımlarından yararlandıklarını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Belediyecilik projelerinden örnekler veren Başkan Akyürek, bu konudaki bakış açılarını şu cümlelerle özetledi: “Konya’da bir dönemde 21 köprülü kavşağı hizmete açtık, büyük parklar yaptık, alt yapıda yeni yatırımlar yaptık, birçok örnek hizmete imza attık. Ama, bir tek kardeşimiz ekmek bulamadığı için bir gece uykusuz kalmışsa, gözlerinden bir damla yaş akmışsa yaptığınız hizmetin hiçbir değeri yoktur.”
Sosyal Belediyecilik ile Kültürel Belediyeciliğin iç içe olması gerektiğini de belirten Başkan Akyürek, Kültürel Belediyecilik sadece kültürel yayınlar çıkarmak değil; şehir kimliğinin farkında olmak, şehirli hale gelmek ve insanları şehirli bir duruşa ulaştırmak olduğunu kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.