Başbakan Erdoğan'ın rüyası gerçekleşecek mi?

Başbakan Erdoğan'ın rüyası gerçekleşecek mi?

Yaklaşan yerel seçimler öncesi son yapılan değerlendirmelere göre İzmir'de AK Parti ile CHP arasındaki puan farkı gittikçe kapanıyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın alınmasını istediği ve adeta rüyalarını süsleyen şehir olan İzmir'i yerel seçimlerde Ak Parti alabilecek mi? Bu sorunun cevabını öğrenebilmemiz için 2013'teki yerel seçimlerinin sonucunu beklememiz gerekecek ancak İzmir'deki siyasi çekişmenin vatandaşlar tarafından yakından takip edileceği kesin.

“2013 yılında yapılacak yerel seçimlerde, eğer çok kritik bir hata yapılmazsa AK Parti ile CHP arasında kafa kafaya bir seçim rekabeti yaşanacaktır.” Bu sözlerin sahibi, AK Parti'de gençlik kolları başkanlığı yaptıktan sonra TBMM'ye vekil olarak giren genç milletvekillerinden avukat Hamza Dağ'a ait.

İZMİR AK PARTİ'DEN FAYDALANMALI

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ yaklaşan yerel seçimler öncesi Ege TV'de katıldığı bir programda iddialı açıklamalarda bulundu. İzmir, AK Parti için çok önemli bir yerde duruyor ancak AK Parti'nin İzmir için daha önemli olduğunun vurgusunu yapan milletvekili Hamza Dağ, AK Parti belediyeciliğinin Türkiye'de çığır açtığını ve bundan İzmir'in de faydalanması gerektiğini savundu.

AK Parti ile CHP arasındaki puan farkının gittikçe düştüğünü gösteren anketler olduğunu söyleyen Dağ, yerel seçimlerdeki havanın çok farklı olduğunu vatandaşın adaylara vereceği tepkinin kritik bir yerde durduğunu, açıkladı.

"AK PARTİ İLE CHP KAFA KAFAYA YARIŞACAK"

İlçelerde ithal adayların olmayacağının altını çizen AK Partili Dağ şunları söyledi:

“12 Haziran seçimlerden önce ve sonra Sayın Bakan Binali Yıldırım'la beraber bir ilçeye en az 6-7 sefer gittik. Orada gözlemlediğimiz çok önemli bir nokta var: 2013 yılında yapılacak yerel seçimlerde, eğer çok kritik bir hata yapılmazsa AK Parti ile CHP arasında kafa kafaya bir seçim rekabeti yaşanacaktır. Bunu anketlere göre değil, halk tabanında gördüğüm hareketliliğe bakarak söylüyorum. 2011 yılından bu yana AK Parti'nin kademe kademe yükseldiğini, CHP'nin ise kademe kademe düştüğünü görüyorum. Karşıyaka ilçemiz de dahil İzmir'in bütün ilçelerinde büyük bir rekabetin olacağını iddia ediyorum. Yapacağınız çalışma ve yapmayacağınız hataları göz önünde bulundurarak diyorum ki, İzmir'in ilçelerinin yarısı AK Parti'nin olacak. Yerel seçimlerde 2009 yılında yaptığımız hatalardan ders çıkarttık, 2013'te aynı hatalara düşmeyeceğiz, diye tahminde bulunuyorum. İlçelere dışarıdan ithal aday gösterilmesi taraftarı değilim çünkü bunun toplumda bir karşılığı yok.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.