Başbakan Davutoğlu: Kardeşliğimize Son Vermek İsteyenlere Fırsat Vermeyeceğiz

Başbakan Davutoğlu: Kardeşliğimize Son Vermek İsteyenlere Fırsat Vermeyeceğiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gezi, 17 Aralık ve Kobani olaylarını bahane ederek milli iradeye tuzaklar kurulduğunu belirterek, "Bu toprakların üzerinde fitne tohumu ekmek isteyenlere, kardeşliğimize son vermek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz." dedi.Bir...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gezi, 17 Aralık ve Kobani olaylarını bahane ederek milli iradeye tuzaklar kurulduğunu belirterek, "Bu toprakların üzerinde fitne tohumu ekmek isteyenlere, kardeşliğimize son vermek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz." dedi.

Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, STK temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantının ardından bir televizyonda 'Yedi Güzel Adam' dizisinin setini gezdi. Set ziyaretinin ardından Başbakanlık otobüsüyle Kahramanmaraş Valiliğine geçen Davutoğlu, burada tören mangasını selamladı. Davutoğlu, daha sonra Vali Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret ederek şehrin problemleri ve yapılan yatırımlarla ilgili brifing aldı. Davutoğlu, valilik ziyareti sonrasında Kahramanmaraş’ta yapılan çeşitli yatırımların toplu açılış törenine katıldı. Müftülük meydanında düzenlenen okul, pansiyon, fakülte, cami ve spor merkezinden oluşan 143 projenin toplu açılışını yapan Davutoğlu, burada vatandaşlara hitap etti.

Vatandaşları selamlayarak konuşmasına başlayan Davutoğlu, Kahramanmaraş’a müjdelerle geldiğini belirtti. Kahramanmaraş’ın zalimlere karşı yükselen sesin merkezi olduğunu ifade eden Davutoğlu şunları söyledi: "Kahramanmaraş istilaya uğradığında, Maraşlılar başını kaldırıp, 'Maraş bize mezar olmadan düşmana gülzar olmaz7 dedi. Biz de diyoruz ki haykırıyoruz ki kim ne yaparsa yapsın, hangi tuzakları kurarsa kursun, bu topraklar bize mezar olmadan emperyalistlerin piyonuna gülzar olmaz. Bu toprakların üzerinde fitne tohum ekmek isteyenlere, kardeşliğimize son vermek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Onun için huzurunuzdayız, Maraşlılar. Onun için yurt içi seyahatlerin, ilk şehirlerin başına Kahramanmaraş'ı yazdık, gönlüme yazdığım gibi, zihnime yazdığım gibi. Çünkü Kahramanmaraş, diğer bütün şehirlerimiz gibi bizim siyaset felsefemizin, toprağına, taşına, dağına dokunduğu şehirdir. Bu anlayışın toprağın ta derininden gökyüzüne kadar yükseldiği şehirdir. Kahramanmaraş, zalimlere karşı yükselen sesin merkezidir. Hicri yılbaşımızı kutlayarak söylüyorum, Ukkaşe Hazretleri, Maliki Ejder Hazretleri, Kahramanmaraş'ı seçtiler, hicretin felsefesini yaymak için seçtiler. Başka şehirlerde görmediğimiz Ökkeş ismi Kahramanmaraşlılar ile özdeşleşti ve Seçluklu'dan, Dulkadir Beyliği'nden bu yana bu topraklar bizim diyarımız, vatanımız oldu. Gün geldi, istilacılar Anadolu topraklarını işgal etmek istediklerinde, Maraş'a geldiklerinde, Maraş'ın nice kahramanı olduğunu bilmeden esir almak istediklerinde, Rıdvan Hoca, kürsüden, 'hürriyeti olmadan cuma namazı vacip değildir. Önce Hürriyet, önce istiklal, sonra cuma namazı' dedi. İşte biz de sesleniyoruz, bu topraklarda istiklalimizi hiçbir şekilde terk etmeyeceğiz, çiğnetmeyeceğiz."

'MİLLİ İRADEYE TUZAK KURANLARA EN GÜZEL CEVABI YİNE MİLLET VERDİ'

Davutoğlu, Gezi, 17-25 Aralık ve Kobani olaylarıyla tezgahlanan olaylara milletin en güzel cevabı seçimlerde verdiğini belirterek şöyle konuştu: "Gezi olaylarını bahane edip sokaklarda milleti millete kırdırmaya çalıştılar. Daha sonra 17-25 Aralık diye yine zulmetmeye baskı kurmaya çalıştılar. Şimdi de Kobani olayları diye aynı baskıyı uyguladılar ama Anadolu insanı Trakya insanı ülkemin güzel insanları Kahramanmaraş'ın yiğit insanları çıktılar ve 30 Mart'ta gereken cevabı verdiler ve tüm bu oyunlara 'dur' dediler. Sonra başka tezgahlar kuruldu. Baktılar ki milli iradeye tek tek başa çıkamıyorlar toplanıp çatı aday dediler. Dışardan gelen talimatlarla ortak aday çıkardılar ama Kahramanmaraş ne dedi? Bize çatı değil, bize milli iradeye dayalı temel lazım dedi. Tarihi temel lazım dedi. Tarihi zemin lazım dedi. 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanımıza yüzde 71 destek verdi bu Kahramanmaraşlılar. Çünkü biliyorlardı ki Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan Rıdvan Hoca'nın, Sütçü İmam'ın ideallerini, inançlarını, onurunu temsil ediyordu. Büyük bir onurla ilk defa Türkiye tarihinde bir cumhurbaşkanı diğerine barış içinde görevini tevdi etti. Nasıl içeride milli iradeye sahip çıktıysak, bütün bu tuzaklar karşısında dünyadaki mazlumlara da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Baktılar ki Türkiye'nin gücü artıyor, mazlumlara sahip çıkıyor önümüzü kesmeye çalışıyorlar ama kim ne derse desin biz hicretin felsefesini anlamış nesilleriz. Biz Muharrem'in Kerbela'nın Hz. Hüseyin'in verdiği mücadelenin yolcularıyız. Onun yolcuları zalim ve mazlum karşısında tereddüt göstermezler. ve mazlumlara sahip çıkarlar."

'KENDİ SAVAŞ UÇAĞINI ÜRETEN BİR ÜLKE OLACAĞIZ'

12 yıl önce kendi tankını tamir edemeyen Türkiye’nin, bugün kendi tankını üretebilir hala geldiğini ve yakın bir gelecekte kendi savaş uçağını üreteceğini ifade eden Davutoğlu, "Gemilerimiz için başka ülkelerde sıraya giriyorduk. Toplarımız, füzelerimiz başka ülkelerden alınıyordu. Böyle bir ülke kendi istiklalini koruyabilir mi? Ne yaptık? 12 yıl içinde altay tankını, kendi tankını üreten bir ülke olduk. 12 yıl içinde kendi savaş gemilerini yapan bir ülke olduk. İnşallah yakında kendi savaş uçağını yapan bir ülke olacağız." dedi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ GÖSTERDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 29 Ekim'de bütün Türkiye'ye ‘buyurun, gelin resepsiyonda beraber olalım' çağrısında bulunduğunu ancak Kılıçdaroğlu’nun bu çağrıya 'Oraya giden kirlenir.' karşılığını verdiğini kaydetti.

Meydanı dolduran kalabalığa ‘Kahramanmaraşlılar bu ne demek biliyor musunuz?’ diye soran Davutoğlu, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı adayı, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rıdvan Hoca'nın, Sütçü İmam'ın ideallerini, inançlarını, onurunu, vakarını temsil ediyordu ve cumhurbaşkanımız seçildi. Büyük bir onurla ilk defa Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir cumhurbaşkanı diğerine barış içinde görevini tevdi etti. Bakın şimdi Kılıçdaroğlu ne diyor, Cumhurbaşkanımız '29 Ekim'de bütün Türkiye'ye buyrun, gelin resepsiyonda beraber olalım' diyor. Cumhurbaşkanımızın bu davetine Kılıçdaroğlu diyor ki 'Oraya giden kirlenir.' Kahramanmaraşlılar bu ne demek biliyor musunuz? Cumhurbaşkanımıza yüzde 71 oy veren Kahramanmaraşlılara 'kirli' demek. Sizin oylarınız ana sütünüz kadar ak ve helaldir. Cumhurbaşkanımızı seçen sizsiniz, Kılıçdaroğlu değil. Tertemiz oylarınızla seçtiğiniz Cumhurbaşkanımıza sahip çıkacak mısınız? Esas cumhurbaşkanlığı ne zaman kirlendi biliyor musunuz? 27 Mayıs'ta. 27 Mayıs'ta bu milletin iradesiyle seçilen cumhurbaşkanı, rahmetli Celal Bayar, Çankaya Köşkü'ndeyken bir sabah darbeciler onu alıp Yassıada'ya, rahmetli Adnan Menderes ile götürmek için geldiklerinde onlara direndi. Onlara direndi ve neredeyse sürüklenerek, zorla Çankaya Köşkü'nden çıkarıldı. O Sabah ve o gece CHP, bu Kılıçdaroğlu'nun partisi ne yaptı biliyor musunuz? O darbecilere alkış tuttu, Çankaya Köşkü'ne sürülen o lekeye sahip çıktı. Çankaya Köşkü'nü kirleten birisi varsa darbecilere, vesayetçilere, cuntacılara destek olan Kılıçdaroğlu'nun kendi zihniyetidir. Tarihinde ilk defa doğrudan halkının oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızın verdiği resepsiyona gitmek, Kahramanmaraşlıların ve Türkiye'nin verdiği yüzde 52 oya, Kahramanmaraşlıların verdiği yüzde 71 oya saygı duymaktır. Tertemizdir bu oylar ve milletin kendi iradesine sahip çıktığı oylardır."

Açılış törenine, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Davutoğlu, konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti il başkanlığını da ziyaret etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.