Başbakan Davutoğlu: Çözüm Süreci İle Kamu Düzeni Birbirinin Alternatifi Değildir

Başbakan Davutoğlu: Çözüm Süreci İle Kamu Düzeni Birbirinin Alternatifi Değildir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Çözüm süreci ve kamu düzeni birbirinin alternatifi değildir. Hiç kimse çözüm sürecinin arkasına saklanarak kamu düzeni üzerinde herhangi bir provokasyona izin vermez” dedi.Başbakanlıkta toplanan ve dört saat...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Çözüm süreci ve kamu düzeni birbirinin alternatifi değildir. Hiç kimse çözüm sürecinin arkasına saklanarak kamu düzeni üzerinde herhangi bir provokasyona izin vermez” dedi.

Başbakanlıkta toplanan ve dört saat süren Güvenlik Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yapan Başbakan Davutoğlu, kamu düzenin ne suretle olursa olsun sağlanacağını ve bunun için bütün güvenlik birimlerine talimat verildiğini duyurdu. Davutoğlu, CHP ve HDP’nin hem Türkiye’nin Suriye’deki zulme müdahale etmesini istediklerini hem de buna imkân tanıyan tezkereye ‘hayır’ dediklerini belirtti. Vandalizmin tırmandırıldığı bir dönemde tüm vatandaşları sükûnete davet eden Davutoğlu, “Vandalizmin tırmandırılmaya çalışıldığı bir ortamda bütün vatandaşları sükûnete davet ediyorum. Sakın ola ki birilerin istediği tarzda bir kargaşa ve karamsar ortama sürüklenmeyin. Büyün bu vilayetlerde otoriteyi sağlayacak olan devlettir ve hükümetimizin güvenlik birimleridir. Bugünkü Güvenlik Toplantısına katılan bütün güvenlik birimlerine gerekli talimat verilmiştir. Kamu düzeni her ne surette olursa olsun sağlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

‘HİÇBİR VANDALİZME ÇÖZÜM SÜRECİNİ KURBAN VERMEYİZ’

Çözüm sürecini garantinin temel unsurunun kamu düzeni olduğunu kaydeden Başbakan Davutoğlu, “Çözüm süreci ve kamu düzeni birbirinin alternatifi değildir. Hiç kimse çözüm sürecinin arkasına saklanarak kamu düzeni üzerinde herhangi bir provokasyona izin vermez” diyerek gerekli iradenin gösterilmesi halinde kendilerinin çözüm sürecinde herhangi bir tutum değişikliğine gitmeden yollarına devam edeceklerini aktardı. “Birileri bunu kullanarak, arkasına saklanarak kamu düzenini zaafa uğratmaya kalkarlarsa bilsinler ki, hiçbir şekilde buna taviz vermeyiz. Bayrağımıza dönük saldırılar, milletimizin sembolik anlamda her türlü değerine dönük saldırılar karşısında gerekli mukabelede bulunuruz. Hiçbir Vandalizme çözüm sürecini kurban vermeyiz.” şeklinde konuştu. Ancak çözüm süreci adına da şiddete taviz vermeyeceklerinin altını çizdi.

"DAVUTOĞLU’NDAN HDP’YE: NE YAPMAK İSTEDİĞİNİZİ BİLELİM"

HDP’ye de çağrıda bulunan Başbakan Erdoğan, “Eğer siyasi parti iseniz, kimliğinizi açık bir şekilde demokrasiden ve barış içinde siyaset yapmadan yana koymalısınız. Yok, başka bir niyetiniz varsa, kimliğinizi bilelim. Ne yapmak istediğinizi bilelim. Ona göre de bizden muamele görürsünüz. Siyasi parti kılıfı altında milletimizin huzurunu bozmaya kalkarsanız bunu demokrasi ile izah edemezsiniz.” ifadelerini kullandı.

"VEBAL, BM GÜVENLİK KONSEYİ VE DAİMİ ÜYENİN ÜZERİNDEDİR"

Uluslar arası topluma da seslenen Başbakan Davutoğlu, “Bütün bu gelişmelerin vebali öncelikle BM Güvenlik Konseyi'nin ve daimi 5 üyenin üzerindedir. Kendi veballarini bir kenara koyarak Türkiye’yi sorunun bir parçasıymış gibi yansıtmaya çalışanlar belki kendisine yakın olan çevreleri ikna edebilirler ama uluslar arası vicdanın elinden kurtulamazlar.” dedi. Davutoğlu, Kobani’deki yaşananların çözümünün Türkiye’nin omuzlarındaymış gibi bir kanaat yayılmaya çalışıldığı kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.