Başarıya atılan Özel imza

Başarıya atılan Özel imza

Özel İdarespor, Konya sporunda sayısız başarıların altına imzasını atmaya devam ediyor

Özel İdarespor, Konya sporunda sayısız başarıların altına imzasını atmaya devam ediyor. Bir çok branşta faaliyet gösteren Özel İdarespor’un kulüp başkanı Hüseyin Eşgin, 2011 yılında bütün branşlarda başarılı sonuçlar aldıklarını ve amatör olan kulübü profesyonel bir zihniyette yönetmeyi hedeflediklerini söyledi

 

Konya’da 10 branşta faaliyet gösteren İl Özel İdare Spor Kulübü bütün branşlarında sayısız başarılara imza atıyor. Kulüp Başkanı Hüseyin Eşgin amatör olan kulübü profesyonel bir zihniyette yönetmeyi hedeflediklerini ve bunun için sportif direktörlük birimin oluşturacaklarını ifade etti. Kulüp hakkında bilgi veren Eşgin 2011 yılında sayısız başarılara imza attıklarını ve buna devam edeceklerini ifade etti.

Kulüp hakkında genel bilgi veren Başkan Hüseyin Eşgin şunları söyledi: “1989 tarihinde kurulan İl Özel İdare Spor Kulübü 2006 yılında Köy Hizmetleri Spor Kulübünü bünyesine dahil etti. Kulüp; Atıcılık ve avcılık, atletizm bedensel engelliler bilek güreşi ve halter, bisiklet, boks, jimnastik, halter, kick boks tekvando, vücut geliştirme, fitness ve bilek güreşi branşlarında faaliyet gösteriyor. Kulübümüz çocuklarımızı, gençlerimizi ve her yaşta spor yapmak isteyen kişileri spor yoluyla eğitmek, yetenek ve becerilerine göre branşlara ayırmak, yöresel ve bölgesel özellikler göz önünde tutularak onları değişik dallarda ve kategorilerde spor yapmalarına imkan sağlamak, iyi bir altyapı eğitimi vermek suretiyle elit, ahlaklı sporcular yetiştirmek amacı ile kurulmuştur.45 lisanslı bayan sporcumuz bulunmakta ve bunların 26’sı şuanda faal durumdadır. Erkek sporcu sayımız ise 340’tır. Faal erkek sporcu sayımız ise 135’tir.

MİLLİ TAKIMIN OMURGASIYIZ 

Branşları tek tek değerlendiren Hüseyin Eşgin ilk olarak bisiklet branşı hakkında konuştu. Eşgin bisiklet takımlarının çok başarılı olduğunu ve yıldız milli takım kadrosunun omurgasını İl Özel İdarespor’un oluşturduğunu ifade etti. Eşgin, “Yıldız Bisiklet takımımız son on yıldır şampiyonluğu kimseye kaptırmadı. Sporcularımız milli takımın omurgasını oluşturuyor. Bisiklet takımımızın başında başarılı antrenörümüz Ayhan Aytekin bulunuyor. Büyükler kategorisinde mücadele eden profesyonel kulüplere başarılı birçok sporcu verdik. 2011 yılında Ocak ayında Alanya’da yapılan yol yarışlarında 1. ve 3.’lük, Şubat ayında Fethiye’de yapılan Kriteryum yarışlarında 3.’lük, Nisan ayında Manisa’da yapılan saate karşı yarışlarında 3.’lük, yol yarışlarında 1.’lik ve 2.’lik Mayıs ayında Konya’da yapılan yol yarışlarında 1. ve 2.’lik, kriteryum yarışlarında 1. ve 3. lük, Haziran ayında Niğde’de yapılan Saate Karşı Yarışlarında 3.’lük, yol yarışlarında 1. ve 3.’lük, Temmuz ayında Çorum’da yapılan yol yarışlarında 1.’lik, kriteryum yarışlarında 1.’lik ve 2.’lik. Bisiklet Takımımız 2011 yılında  Yıldız A kategorisinde 171 puanla genel takım klasmanında birinci, Türkiye Şampiyonası Takım Klasmanında da 30  puanla 1 olmuştur. Sporcularımızdan Vedat Koç 255 puanla genel ferdi klasmanda birinci, Mücahit Kürşat Okka 168 puanla genel ferdi klasmanda üçüncü oldu. 

2011 YILINI BAŞARILARLA TAMAMLADIK

Eşgin 2011 yılında bütün branşlarda başarılı sonuçlara imza attıklarını ifade etti. Hüseyin  Eşgin: Atletizmde antrenör Mustafa Ertavukçu yönetiminde Küçükler, Yıldızlar, Büyükler kategorisinde faaliyetlerini sürdürmektedir. 2011 yılı Şubat ayında Trabzon’da takım halinde 2.’lik, Mart ayında Tarsus’ta takım halinde 2.’lik Nisan ayında Osmangazi’de 3.’lük Nisan ayında Ankara ‘da 2. ve 3.’lük, Kasım ayında İstanbul’da 8.’lik Aralık ayında Konya’da            1., 4., 5., ve 6.’lık, Aralık ayında Ankara’da takım halinde 8. lik. Atıcılık branşımız ise Antrenör Necdet İlkhan yönetiminde gençler, büyükler, veteranlar kategorisinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Atıcılarımız Ekim ayında Eskişehir’de yapılan şampiyonada Türkiye 2.’si oldu. Bedensel Engelliler Bilek Güreşi ve Halter branşımız Antrenör Emin Görmüş yönetiminde Gençler, Büyükler kategorisinde faaliyetlerini sürdürmektedir.  Bu branşta Şubat ayında   Konya’da yapılan şampiyonada her sıklette 1.’lik, 11-13 Mart tarihlerinde Ankara’da yapılan şampiyonada büyüklerde 4.’lük. 27 Mart tarihinde  Ankara            ‘da yapılan şampiyonada büyüklerde 4.’lük, 27-28 Mayıs tarihinde Ankara’da yapılan şampiyonada büyüklerde 2 tane 4.’lük dereceleri alındı. Boksta Antrenör Soner Karaöz yönetiminde Yıldızlar, Gençler, Büyükler kategorisinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Mayıs ayında Çorum’da yapılan şampiyonada bir sporcumuz çeyrek finale kadar yükseldi. Kasım ayında Şanlıurfa’da yapılan şampiyonada da aynı şekilde 1 sporcumuz çeyrek finale kadar yükseldi. Jimnastikte Antrenörler Sedat İşlek ve Özcan Yetkin yönetiminde küçükler kategorisinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu branşta da Mart ayında İstanbul’da yapılan şampiyonada takım halinde 2.lik, Nisan ayında Konya’da yapılan şampiyonada takım halinde 1.’lik Mayıs ayında Ankara’da yapılan şampiyonada takım halinde 2.’lik Haziran ayında İzmir’de yapılan şampiyonada takım halinde 2.’lik derecelerimiz bulunmakta. Halter branşında Antrenörler Ali Eroğlu ve Kenan Erdağı yönetiminde Yıldızlar, Gençler, Büyükler kategorisinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kick-boksta, antrenör Mehmet Güçlü yönetiminde minikler, yıldızlar, gençler, büyükler kategorisinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu branşımızda Ocak ayında Bolu’da 5 tane 1.’lik, 1 tane 2.’lik, 2 tane 3.’lük. Mayıs ayında Şanlıurfa’da 1 tane 2.’lik, 4 tane 3.’lük. Mayıs ayında Eskişehir’de 1 tane 2.’lik 27 Haziran-02 Temmuz tarihlerinde Samsun’da 1 tane 1.’lik, 1 tane 2.’lik Eylül ayında  İtalya’da sporcumuz Hatice Çoşkun 3. oldu. Aralık ayında Ankara’da 4 tane 1.’lik, 6 tane 2.’lik, 2 tane 3.’lük kazanıldı. Tekvandoda antrenör Mehmet Mermer yönetiminde Minikler, Yıldızlar, Gençler, Ümitler, Büyükler kategorisinde faaliyetlerini sürdürmektedir.  Temmuz ayında Akşehir’de 1 tane 1.’lik, 3 tane 3.’lük. Eylül ayında Çumra’da 1 tane 1.’lik, 1 tane 2.’lik Konya’da 4 tane 1.’lik, 3 tane 2.’lik, 1 tane 3.’lük alındı. Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Antrenör Emin Görmüş yönetiminde Gençler, Büyükler kategorisinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu branşta 26 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Kazakistan’da sporcumuz Deniz Kan büyüklerde 5. oldu.

BAZI BRANŞLARA İLGİ AZ

İl Özel İdare Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Eşgin bazı branşlara ilginin az olduğunu ifade etti. Eşgin, “ Bazı branşlara ilgi çok az. Sadece Konya’da değil Türkiye’de ve yurt dışında da durum bu şekilde. Mesela boks branşında Muhammet Ali’nin yaşadığı rahatsızlık bu branşa ilgiyi azalttığını düşünüyorum. Bazı sporseverler Ali’nin yakalandığı parkinson hastalığına boks sporunun neden olduğunu düşünüyor ve bu nedenle bu spora biraz uzaktan bakıyorlar. Oysa bu rahatsızlığın sebebi boks sporu değildir. Boks gibi bir çok spor dalı çok fazla tercih edilmiyor. Kulüp olarak bizde bu durumdan etkileniyoruz. Bu tarz durumlarda okullarda görev yapan beden eğitimi öğretmenlerine büyük görevler düşüyor. Öğretmenler okullarında çocukların hangi branşlara yatkın ve ilgili olduklarına bakarak bu öğrencileri kulüplere yönlendirmelidir” dedi.

ENGELLİLERİ UNUTMAD0IK

Hüseyin Eşgin bedensel engellileri unutmadıklarını dile getirerek, “Engelli vatandaşlarımızı unutmadık. Bedensel Engelliler Bilek Güreşi ve Halter branşımız Antrenör Emin Görmüş nezaretinde çalışmalarını sürdürüyor. Bedensel engelli vatandaşlarımıza maddi ve manevi anlamda destek olmaya çalışıyoruz. Sporla onlara engellerini unutturmak istiyoruz” diye konuştu.  

2 SENE İÇİNDE 7 BRANŞ FAALİYETE GEÇİRDİK

İl Özel İdare Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Eşgin 2 yıldır görevde olduklarını ifade etti. Eşgin Göreve geldiklerinde atıcılık, bisiklet ve halter branşının faaliyette olduğunu daha sonra atletizm, bedensel engelliler bilek güreşi ve halter, boks, jimnastik, kick boks tekvando, vücut geliştirme, fitness ve bilek güreşi branşlarını açtıklarını söyledi. Eşgin branşlarına güreşi de dahil edeceklerini ifade etti. Hüseyin Eşgin yapılan sporsal faaliyetlerini destekleyen Vali Aydın Nezih Doğan’a İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi’ye ve Kulüp Onursal Başkanı Mehmet Kaçmaz’a teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.