Başarı için birleşmeli

Başarı için birleşmeli

Konyaspor Belek kampında 7. günü de geride bıraktı. Portsmouth’un yıldız futbolcusu John Utaka transferinde sıkıntı çıktı. Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, başarıyı yakalamak için Konya’nın birleşmesi gerektiğini söyledi

İlk yarıyı sıkıntılı bir yerde tamamlayan ve ikinci yarıya Belek’te kampa girerek hazırlanan Konyaspor, günde çift idmanla hazırlıklarını sürdürüyor. Önceki gün akşam çalışmasını Adora Football Center'de yapan ekibimiz Ziya Doğan'ın yokluğunda yardımcı antrenörler nezaretinde çalıştı. Tacettin Doğan gözetiminde yapılan antrenmana hasta olan Erdinç Yavuz ve sabah koşu çalışmasında adalesinde ağrı hisseden ve dinlendirilen Veli Acar katılmazken, Serkan Şahin takımdan ayrı çalıştı. Konyaspor, Belek kampının 7.gününe sabah yaptığı koşu çalışması ile başladı. Erdinç Yavuz katılmazken, Salı günü sabah çalışmasında adalesinden sakatlanan Veli Acar takımdan ayrı fizyoterapist Ahmet Bayrak eşliğinde çalıştı.
UTAKA’DA PROBLEM ÇIKTI
Uzun zamandır peşinde olunan Portsmouth’un yıldız futbolcusu John Utaka transferinde sıkıntı çıktı. Nijeryalı futbolcuyla ve kulübüyle her konuda anlaşılırken, transferde son dakika sürprizi yaşandı. Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar tarafından Türkiye’ye geleceği açıklanan Nijeryalı futbolcunun Konyaspor’da oynamak istemesine karşın, eşinin Türkiye’yi istememesi transferi kapanma noktasına getirdi. Eşini bir türlü ikna edemeyen Utaka’nın Konyasporlu yöneticilerden birkaç gün daha süre istediği öğrenilirken, hafta sonuna kadar transfer netlik kazanacak. Utaka’da yaşanan sıkıntıyı doğrulayan Konyaspor Başkan Yardımcısı Harun Aydın, “Maalesef Nijeryalı futbolcuyla ve kulübüyle anlaşmamıza rağmen Utaka’nın eşi Türkiye’ye gelmek istemedi. Bu gelişmeden sonra transfer zora girdi diyebiliriz” dedi.
KARAPINAR: HEDEFE İNANIYORUZ
Konyaspor’un devre arası kamp çalışmalarını ve transferdeki son gelişmeleri değerlendiren Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, çok zor ve çetin geçecek ikinci devrede istenilen başarıyı yakalama adına takımın takviye edilmesi için yoğun çaba harcadıklarını söylerken, sezonun ikinci devresinde istenilen sonuçları alarak hedeflerine ulaşacaklarına inandığını ifade etti.
Açıklamalarına devre arası kamp çalışmaları değerlendirerek başlayan Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, “İkinci devreye Adora Resort Hotelde yaptığımız devre arası kampı ile hazırlanıyoruz. İlk yarı sonunda bulunduğumuz yer sıralamada arzu etmediğimiz ve beklemediğimiz bir yer. İkinci yarının çok daha zor ve çetin geçeceğini düşünerek sıkı bir kamp programı uygulanıyor. Çalışmalarımız gayet iyi bir şekilde devam ediyor. Futbolcularımız üzerlerindeki sorumluluğun bilinci ile iyi çalışıyorlar” dedi.
Karapınar, Konyaspor’umuzun sezonun ikinci yarısında gerekli puanları toplayarak hedefe ulaşması ve başarılı olması için takviye konusunda çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “Transfer çalışmalarımız devam ediyor. İlk yarının sonu itibariyle aramızdan ayrılan oyuncular oldu. Yerlerine takviye yapmamız şart. 27 kişilik kadromuzu mümkün olduğu kadar 23-24’te sabitlemeye çalışacağız. Barbaros Bahadır Barut ve kaleci Mariusz Pawelek ile sözleşmeleri imzaladık. Resmen Konyaspor’lu oldular. Galatasaray’dan Musa Çağıran’ı da kadromuza ve kampımıza dahil ettik. Kendisini ikinci yarı itibariyle Galatasaray’dan kiralamış olduk ve resmi sözleşmeyi imzalayacağız. Musa’nın takımımıza katkı sağlayacağına inanıyoruz. 1 stoper ve 2 forvet oyuncusu almayı düşünüyoruz. Özellikle gol yollarındaki sıkıntımızı çözme adına forvete takviye önceliğimiz. Bu oyuncularla ilgili hem yurt içinde hem de yurt dışında arayışlarımız devam ediyor. Yurt içinden kadromuza katabileceğimiz yerli oyuncu sayısı çok az. Boşa çıkan oyuncuları da İbrahim Dağaşan ve Ali Turan’da olduğu gibi diğer kulüpler bizden daha fazla ücret ödeyerek transfer ettiler. Görüntüye göre transferlerimiz yurt dışından olacak. Yabancı oyuncu konusunda herkesin bildiği gibi Nijeryalı John Utaka ile her konuda anlaştık. Ama kendisini Türkiye’ye gelme konusunda ikna çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda sıkıntıyı çekiyoruz. Olmadığı takdirde diğer alternatiflerimiz üzerinde de çalışyoruz. John Utaka çok kaliteli bir oyuncu. İnşallah transferi gerçekleşir. Ama şu an itibariyle zor görünüyor. İmkanlarımızı sonuna kadar zorluyoruz. Transferi olursa Utaka’nın Konyaspor’umuza çok şeyler katacağına inanıyoruz. Utaka dışında görüştüğümüz yabancı oyuncular var. Onlarla ilgili çalışmalarımızda devam ediyor. Stoper alacağız. Yerli stoper arayışındayız. Bulamadığımız takdirde o mevkideki tercihimizi de yabancı oyuncudan yana kullanacağız. Lig başlamadan önce takımımızı en hazır hale getirmeye çalışıyoruz.”
Kulübe destek konusunda Konya şehrinden gerekli katkıyı şimdiye kadar göremediklerini de sözlerine ekleyen Karapınar, “Şu anda Konyaspor’un mali yapısını tüm kamuoyu biliyor. Ama maalesef destek konusunda şehrimizden de hiçbir ses çıkmıyor. Oldukça zor geçecek ikinci yarıda Konyaspor’umuzun ligde kalabilmesi için takımımızın takviye edilmesi mutlaka şart. Takımımızın kalitesini arttırmamız gerekir. İyi bir takımız. Aramıza katılan yerli ve yabancı oyuncular çok kısa sürede takımımıza uyum sağlıyorlar. Dolayısıyla takım genel durumu ve psikolojisi olarak çok iyi durumdayız. Bunun bozulmaması adına takımımıza gerekli takviyeleri zaman geçirmeden bir an önce yapmamız şart. Bu da para ile oluyor. Bu sorunun çözümü noktasında bütün Konya’nın ve Konyalıların birleşmesi gerekir. Maddi anlamda yalnız kaldığımızı söyleyebilirim. Konyaspor hepimizin. Spor Toto Süper Lig’de oynama fırsatını çok iyi değerlendirmemiz gerekir. İkinci yarıya iyi başlamak şart. Bunun içinde tüm Konyaspor camiasının birleşmesi ve herkesin takımımıza destek vermesi gerekir. Bu yıl ki şansımızı iyi kullanırsak bir anlamda Konyaspor’un geleceğine imza atmış oluruz. 2010-2011 sezonunda kalacak bir Konyaspor borçlarının büyük bir bölümünü bitirmiş, lig tecrübesi kazanmış bir takım olacak ve geleceğe daha da güvenle bakacaktır. Bunun için tüm Konyalılardan ve Konyasporlular’dan destek bekliyoruz” şeklinde görüş belirtti.
Konya’nın modern bir stadyuma kavuşması adına gerekli çalışmaların yapıldığını ve Mart ayında inşaata başlanılacağını da sözlerine ekleyen Karapınar, “Galatasaray Kulübü Başkanı Sayın Adnan Polat’ın davetlisi olarak diğer kulüp başkanları ile birlikte Türk Telekom Arena Stadyumu’nu gezdik ve gururla seyrettim. Türk futbolunun dünyaya açılan en önemli pencerelerinden biri stadyumlarımızdır. Gerçekten güzel bir stadyum olmuş. Kelimenin tam anlamıyla büyülendim. Konya’mızın da bu ayarda bir stadyumua kavuşması gerçekleşecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Tahir Akyürek’in de açıkladığı gibi Konya’da yapılacak yeni stadyumun yapımına Mart ayında başlanılacak ve en geç 2013 yılının sonuna doğru da stadyumumuz bitmiş olacak. 37 bin kişilik kapasitesiyle bittiği anda bence Konya şehrinin futbol anlayışını, kültürünü ve mantalitesini değiştiren bir stadyum olacak. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü buraya gelen oyuncular yerli olsun yabancı olsun stadyumdan ve atmosferinden etkilenirler. İyi stadyumlarda futbol oynamak takım, oyuncu ve seyirci açısından motive eden bir unsurdur. Artık Türk futbolunun Türk Telekom Arena örneğinde olduğu gibi modern stadyumlara kavuşması gerekir. Yurt dışında maç izlediğimiz stadlardan etkilenir ve büyülenirdik. Ben aynı etkiyi Türk Telekom Arena’yı gezerken yaşadım. Stadyumumuzun başlama aşamasına kadar gelen bölümünde büyük emekler sarf eden Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Tahir Akyürek’e çok teşekkür ediyorum. Yeni stadyumumuzun bittiği gün Konyaspor’umuz adına çok önemli bir tarih olacak. Konya olarak bu sayede futbol kenti olma yolunda önemli bir adım atmış olacağız” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.