Başakşehir  yenilmiyor

Başakşehir yenilmiyor

Atiker Konyaspor’un yarın ki rakibi Medipol Başakşehir bu sezon gösterdiği performansla adından söz ettiriyor. İstanbul ekibi bugüne kadar ligde sadece 2 maçta kaybetti. Yeşil-beyazlı ekip rakibine 3 yenilgisini tattırmanın hesaplarını yapıyor

Spor Toto Süper Ligin 24. Hafta maçında yarın 16.00'da sahasında Medipol Başakşehir ile karşılaşacak Atiker Konyaspor ligde müthiş bir performans sergileyen rakibini yenmenin hesaplarını yapıyor. Spor Toto Süper Lig’in 23 haftası geride kalırken  Başakşehir takımı sadece 2 yenilgi aldı. 23 maçta 14 galibiyet 7 beraberlik  alarak 49 puan topladı ve zirvenin en yakın takipçisi oldu.

SADECE 2 KEZ YENİLDİ. YENİLGİLER DEPLASMANDA    

Sezonun ilk yarısını namağlup lider tamamlayan Medipol Başakşehir sezonun ikinci yarısında sadece 2 yenilgi aldı. İstanbul ekibi bu yenilgileri deplasmanda aldı. Medipol Başakşehir deplasmanda oynadığı 11 maçta 6 galibiyet 3beraberlik 2 yenilgi aldı. İstanbul ekibi yenilgilerini ise Fenerbahçe ve Kasımpaşa deplasmanında aldı. Fenerbahçe’ye 1-0 kaybeden Başakşehir Kasımpaşa’ya ise 4-0 kaybetti.

KARTAL İÇ SAHADA GALİBİYETE HASRET

Haftalar sonra galibiyet hasretini deplasmanda dindiren Atiker Konyaspor iç sahada da 3 haftalık galibiyet hasretini sonlandırmak istiyor. Yeşil-beyazlı ekip taraftarının desteği ile Başakşehir’i yenmenin planlarını yapıyor.  Son galibiyetini sezonun 18. Haftasında Çaykur Rizespor’u yenerek alan Atiker Konyaspor bu maçın ardından evinde oynadığı lig maçlarında galibiyet alamadı.

KONYASPOR YENEMİYOR

Atiker Konyaspor’un ligde sadece 2 yenilgisi bulunan rakibi Medipol Başakşehir’e karşı şansı tutmuyor. Yeşil-beyazlı ekip rakibini yenemiyor  Tarihinde rakibini Süper Lig’de sadece 1 kez yenebilen Konyaspor son 3 sezonda ise hiç galip gelemedi.

İki takım Süper Lig’de ilk kez 2007-2008 sezonunda karşı karşıya geldi. İlk karşılaşma 3-2 temsilcimiz Atiker Konyaspor’un lehine sonuçlanırken daha sonra oynanan 10 maçta bir daha galibiyet yüzü göremedi. Yeşil beyazlılar ayrıca İstanbul temsilcisine karşı oynadığı maçlarda 5-0 ve 4-0 gibi ağır skorlar alarak rakibine karşı zaten zayıf olan karnesini daha da kötü hali getirdi.

Yeşil beyazlı temsilcimiz Atiker Konyaspor, Başakşehir’in Süper Lig’e yeniden yükseldiği 2014-15 sezonundan beri rakibi ile 5 maç oynadı. Bu maçların birinde İstanbul ekibine 4-0 mağlup olurken 4 karşılaşma da beraberlikle tamamlandı. İlk yarıda İstanbul’da oynanan maç 1-1 eşitlikle sonuçlanmıştı.

İSTİKRAR ABİDESİ TEKNİK ADAMLAR

Atiker Konyaspor’unve Medipol Başakşehir’in başında istikrar abidesi iki teknik adam bulunuyor. Aykut Kocamanlı Atiker Konyaspor ve Abdullah Avcılı Medipol Başakşehir en başarılı sezonlarını bu teknik adamlarla yaşadı. Geçtiğimiz sezon en parlak dönemini geçiren Atiker Konyaspor rakibini gerisinde bırakırken bu sezon ise rakibinin gerisinde kaldı. Başarılı iki teknik adamın bu sezon ki ilk randevusu 1-1 sona ermişti.   

HEM BAŞARILI HEM HIRÇIN

Özellikle Süper Lig’in ilk yarısında gösterdiği performansla herkesin takdirini kazanan Medipol Başakşehir, geride kalan haftalara baktığımızda en fazla kırmızı kart gören takım oldu. Ligin ilk haftasında oynanan Fenerbahçe maçında kırmızı kartla oyun dışında kalan Emre Belözoğlu, turuncu-lacivertli takımın adına ilk kırmızı kartı gören oyuncu oldu. İkinci kırmızıyı 13. haftada Antalyaspor karşısında Ferhat Öztorun görürken, 22. haftada deplasmanda Osmanlıspor’a karşı oynanan mücadelede Epureanu turuncu-lacivertli takım adında üçüncü kırmızı kartı gören isim olarak öne çıktı.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.