Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Ballı Cimbom

Ballı Cimbom

Türkiye çok ilginç bir futbol ülkesi futbolu çok seviyoruz, Türkiye Dünyada futbola en çok para harcayan ülkelerden bir tanesi Avrupa’da 6 sırada. Türk kulüpleri bu denli para harcarken Avrupa’da 10. Sırada . Avrupa’da başarı maalesef yok.

Ömer Korkmaz Konyaspor başkanı olduğundan beri aman sonu Bahattin Karapınar gibi olmasın diyorum, işin acı tarafı Ömer Korkmaz ısrarla o kaderi yaşamak için mücadele ediyor.

Konyaspor ekonomik zorluklar altında transfer tahtasını açtı ve bir sürü oyuncu transfer etti. Konyaspor geçen yıl orta göbekte, sağ bek pozisyonunda ve santrafor noktasında sorun yaşamıştı.

Konyaspor Umut Nayır ile forvet noktasında iyi iş yaptı, yapılan onca transfere rağmen sağ bek ve ön libero zafiyeti çözülemedi. Konyaspor transferde yine çok hata yapmış.

Konyaspor ligde iki maç oynadı ve bu maçlarda üst üste 5 pas yapamadı. Kasımpaşa maçı çok yanıltıcıydı, Galatasaray kötü gününde ve hazır olmamasına rağmen Konya’da elini kolunu sallaya sallaya yorulmadan 3 puan kazanıp gitti.

Konyaspor hem onca gereksiz transfer yaptı, hem de sıkıntıları devam ediyor.

Konyaspor’da teknik kadro mahallenin çocukları toplanmış hadi Konyaspor’a hoca olalım demiş.

Ali Çamdalı ve Ali Turan tamam ama teknik kadronun daha profesyonel ve verimli çalışması lazım. Ali Çamdalı eksiklerini düzeltmezse Ekim ayı milli arada gider…

Konyaspor’da görünen kaleci antrenörü eksik, kaleci sağına gelen topları çıkaramıyor, altı pasa hakim değil ve bu konuda çalışması lazım.

Galatasaray maçı içinde birkaç pozisyon oldu, Aleksiç, Pedrinho ve Gulherme duran top kullanma noktasında birbirlerine girdiler. Ali Çamdalı’ya sormak lazım hafta içi hiç duran top çalıştı mı?

Kasımpaşa ve Galatasaray karşısında Konyaspor orta alanda hiç tat vermedi, Galatasaray maçının sonunda 3 santrafor ile sahada olmak son derece saçmaydı, neden diyen olursa zaten orta alanda ne kısa pas ne uzun top oynayabilen oyuncun yok, 3 tane santrafora kim top atacak?

Konyaspor için bu yılda çok zor geçecek, 2012 de 39 transfer yapan Bahattin Karapınar ve Mustafa Eraydın vardı şimdi de Ömer Korkmaz ve Ali Çamdalı…

Tarih geçmişten ders almak için okunur ve biz geçmişten ders almayı beceremiyoruz. Sonrada gazete sayfasından ve sosyal medyadan Uğur İbrahim Altay gibi insanların hakkına giriyoruz. Bu kulüp transfer tahtasını açıp kaynak bulduysa kaynak bulanların başını öne eğmemek lazım.

Konyaspor taraftarı Galatasaray karşısında stadyumu doldurdu ama stadyum da dolu tribünler tam çekirdekçi tayfaydı, gruplar dışında sesi çıkanı duymadık…

Konyaspor’un önünde takviye için kısa süre kaldı, kadrodaki etkisiz şişkinlik yapan elemanlardan kurtulmak lazım. Kaleci antrenörü konusunda da ivedi neşter vurmak lazım…

Bu hafta Konyaspor Bodrum’da kazansa bile bu durum değişmeyecek, Türkiye’de lig Eylülden sonra başlıyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR