Balıkesir'deki Su Zammı Tepkiler Üzerine Düşürüldü

Balıkesir'deki Su Zammı Tepkiler Üzerine Düşürüldü

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından eylül ayında yapılan genel kurulda, atık su bedeli adı altında su kullanım bedelinin yüzde 50'si olarak faturalara yansıyan zam, tepkiler üzerine yüzde 30'a düşürüldü. 3 lira 85 kuruş...

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından eylül ayında yapılan genel kurulda, atık su bedeli adı altında su kullanım bedelinin yüzde 50'si olarak faturalara yansıyan zam, tepkiler üzerine yüzde 30'a düşürüldü. 3 lira 85 kuruş olan sayaç bakım ücreti 1,5 liraya çekildi. Suyun tonu ise 1 lira 75 kuruş olarak yeniden belirlendi.

Belediye Tarife Komisyonu, BASKİ'nin su ücret tarifelerini belirlemek üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur başkanlığında Karesi Toplantı Salonu'nda toplandı. Eylül ayında BASKİ tarafından belirlenen su tarifesinin Başkan Uğur'un talimatıyla komisyona sevk edilmesinin ardından yapılan toplantıda, su tarifesi yeniden belirlendi. BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, komisyon üyelerine bütçe ve yatırım programı hakkında bilgi verdi. BASKİ Tarifeler Yönetmeliği gereğince su kullanım bedelinin yüzde 50'si olarak su faturalarına yansıyan atık su bedelinin, kanalizasyon arıtma tesisi olan ilçelerde yüzde 30 oranında alınmasına karar verildi.

Toplantıda ayrıca her ilçenin ve belde belediyelerin 30 Mart 2014 tarihi itibariyle kendi meclislerinde karar alarak uygulamakta olduğu su ücret tarifelerinin aynı biçimde uygulanması, ücretlerin TÜFE oranında güncellenmesi kararlaştırıldı. Su faturalarında sayaç bakım ücreti olarak yansıyan 1,5 ton su bedeli kaldırılarak, 1,5 lira olarak alınmasına karar verildi.

Köyden mahalleye dönüşen yerlerde, bağlı olduğu ilçenin su tarifesinin yüzde 25'i olarak alınmasına karar verildi. Tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla hayvancılık tesisleri, sera, park ve bahçelerden su bedelinin yüzde 75'inin Büyükşehir Belediyesi tarafından sübvanse edilmesi, bu konularda faaliyet gösteren işletmelerin su tarifesinin yüzde 25'inin tahsis edilmesi kararlaştırıldı.

BASKİ tarafından ilçelerde 15 ton ve üzerinde belirlenen ikili kademenin kaldırılmasına ve su bedelinin tek fiyat olarak belirlenmesine karar verildi. Komisyon ayrıca ibadethanelerden su bedeli alınmaması yönünde karar verirken gazi, şehit, dul, yetim ve engellilerden yüzde 50 indirimli tahsil edilmesi kararlaştırıldı. Su borcu okunmamış ya da geriye dönük borcu olanların, 12 taksitte ödenmesi kararlaştırıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.