Balıkesir'de Eğitim-sen Üyesi Öğretmenler Kobani İçin 2 Gün İş Bıraktı

Balıkesir'de Eğitim-sen Üyesi Öğretmenler Kobani İçin 2 Gün İş Bıraktı

Balıkesir'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen, Suriye'nin Kobani kasabasına IŞİD tarafından yapılan saldırılar ile yurdun farklı şehirlerinde yaşanan protesto gösterilerinde...

Balıkesir'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen, Suriye'nin Kobani kasabasına IŞİD tarafından yapılan saldırılar ile yurdun farklı şehirlerinde yaşanan protesto gösterilerinde bayrak yakma ve ölümlere dikkat çekmek için iki günlük iş bıraktı.

Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen öğlen saatlerinde Yeşilli Meydanı'nda toplandı. Burada basın açıklaması yapan sendika üyeleri "Kobani halkı yalnız değildir", "İçeride dışarıda savaş hayır" şeklinde sloganları attı. Gurup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Abdurrahman Bulut, son iki gündür ülkenin değişik yerlerinde İŞİD'in saldırılarına karşı protesto eylemlerinin yapıldığını söyledi.

Protesto eylemlerinde bazı yerlerde Atatürk büstlerinin ve bayrak yakma olaylarını üzülerek izlediklerini belirterek, "Bu eylemleri yapanları kınıyoruz. Kimsenin bu ülkenin değerlerine bu şekilde saldırmasını kabul etmiyoruz. Bu tür eylemler bizim dayanışmamızı, kardeşliğimizi bozmak amacıyla yapıldığı ortadadır. Hiçbir provokasyon bu katliamın varlığını ortadan kaldırmayacaktır. Ortadoğu'da yıllardır emperyalistler tarafından desteklenen ve Ortaçağ karanlığının 21. yüzyıldaki en acımasız temsilcisi olan eli kanlı IŞİD çetelerinin Kobani'ye yönelik saldırıları yoğunlaşmış, binlerce insan yeni bir katliam tehlikesi ile karşı karşıya bırakılmıştır. Yüzyıllardır bir arada kardeşçe yaşayan farklı kimlik, inanç ve mezhepten halkları karşı karşıya getirme politikalarının somut bir ürünü olarak ortaya çıkan IŞİD, bugüne kadar yüzlerce insanı canice öldürmüş, mazlum halkları kıyımdan geçirmiş, kendisine biat etmeyen herkesi katletmiştir. IŞİD, günlerdir Rojova'nın Kobani kantonuna tanklar, füzeler ve ağır silahlarla saldırmaktadır. Kobanê'ye yönelik bu saldırı, sadece Kobani halkına yönelik değildir. IŞİD, aynı zamanda Kobanê'de yaratılan demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü değerlere saldırmaktadır. Bölgede yıllardır sürdürülen ayrımcı ve mezhepçi politikalardan güç alan IŞİD çetelerinin herhangi bir dış destek almadan bu kadar hızlı ilerlemesi, Türkiye sınırlarına dayanması mümkün değildir. Bugüne kadar katliamcı IŞİD çetelerini besleyip, destekleyenlerin, Ortadoğu'da yaşanan ve önümüzdeki günlerde yaşanması muhtemel katliamların ve acıların bir numaralı sorumlusu olduğu açıktır." dedi.

Türkiye'de günlerdir emek ve demokrasi güçlerinin Kobani'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekmeye çalıştığını ifade eden Bulut, "AKP hükümetinin bütün dünya tarafından bilinen IŞİD'e desteği ve sempatisi, son birkaç gün içinde ülke çapında yapılan IŞİD protestolarına yönelik devlet şiddeti ile bir kez daha onaylanmıştır. Türkiye'de 1990'lı yıllardan bu yana ilk kez 4 ilde ve onlarca ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edilerek, yeni bir olağanüstü hal (OHAL) uygulamasına gidilmiştir. Gezi'de olduğu gibi halka reva görülen yine şiddet, zor ve baskı olmuştur. Demokratik tepkilere yönelik en yetkili ağızlardan çıkan 'misliyle karşılık verilecektir' ifadeleri, siyasi iktidarın kendi halkına karşı resmen savaş ilan etmesi anlamına gelmektedir. Hükümetin, emniyet güçlerinin ve destekçileri olan basınının el birliği ile demokratik eylemlere karşı uygulanan sistematik devlet şiddetini gizleme gayretleri ise dikkat çekicidir.

IŞİD saldırıları ve katliamları karşısında tüm insanlık yeni bir sınavla karşı karşıyadır. Eğitim ve bilim emekçileri olarak Kobani'de yaşanan insanlık dramı karşısında sessiz ve tepkisiz kalmamız mümkün değildir. Sadece Kobani'yi değil, insanlığın en temel değerlerini savunduğumuzu göstermek için, bir kez daha savaş politikalarının ağır bedelini ödememek için 8-9 Ekim tarihlerinde iki gün tüm Türkiye çapında iş bırakıyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.