Balıkesir'de Alperenlerden Bayrağa Saygı Yürüyüşü

Balıkesir'de Alperenlerden Bayrağa Saygı Yürüyüşü

Balıkesir Alperen Ocakları İl Başkanlığı, Kobani'yi bahane ederek çıkarılan terör olaylarını protesto etmek için bayrağa saygı yürüyüşü düzenlendi. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen grup, "Kefenler burada, giyecekler nerede?"...

Balıkesir Alperen Ocakları İl Başkanlığı, Kobani'yi bahane ederek çıkarılan terör olaylarını protesto etmek için bayrağa saygı yürüyüşü düzenlendi. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen grup, "Kefenler burada, giyecekler nerede?" sloganı attı. Yürüyüşe diğer vatandaşlar da destek verdi.

Tarihî Zağnos Paşa Camisi önünde toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak yürüyüşe geçti. Anafartalar ve Kızılay caddelerinden Atatürk heykelinin bulunduğu alana yürüdüler. Polisin geniş güvenlik önemleri aldığı yürüyüşte grup, sık sık tekbir getirerek, "Bayrağa uzanan eller kırılsın", "Bayrak şereftir, şerefsizler ne bilir", "Kefenler burada, giyecekler nerede?", "Dişe diş, kana kan, intikam intikam", "Türk milleti uyuma, vatanına sahip çık", "Polisim seninle ölmeye geldik" şeklinde sloganlar attı. Polis, AK Parti İl Başkanlığı'nın bulunduğu Atalar Caddesi'nde de geniş güvenlik önlemleri aldı.

Atatürk anıtı önünde toplanan grup, burada da sloganlar attı. Daha sonra basın açıklaması okuyan Balıkesir Alperen Ocakları İl Başkanı Mesud Selim Erden, her türlü terör, sokak ve şehir işgallerine karşı olduklarını belirterek, "IŞİD de teröristtir, PKK da teröristtir. Devletimizin yanındayız. Millet bütünlüğünün yanındayız. Teröre, ülke bütünlüğüne yönelmiş her türlü kanunsuzluğa karşı devletimize destek olmaya çağırıyoruz. Dış güçlerin bölgedeki uzantıları olan IŞİD, PKK, PYD ve PEJAK'ın birbirinden farkları yoktur. IŞİD bahanesiyle ülkemizde kaos meydana getirenleri şiddetle kınıyoruz. IŞİD'in saldırılarını ve masum insanları katletmesini şiddetle kınıyoruz. Türk, Arap, Fars ve Kürt, bunlar bu coğrafyanın amcaoğullarıdır. Biz bu coğrafyanın çocuklarıyız ve kardeşiz. Bir medeniyetin ve bir ümmetin evlatlarıyız. Alperen gençlik milletinin, devletinin, vatanının ve manevi değerlerinin savunucusu ve destekçisidir. PKK saldırıları sonucu hayatını kaybeden güvenlik güçlerimize ve masum insanlarımıza rahmet diliyoruz." dedi.

Konuşmanın ardından Alperen Marşı'nı hep bir ağızdan okuyan grup, olaysız şekilde dağıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.