BAL’da ikinci devre umutları

BAL’da ikinci devre umutları

BAL Ligi'nde Konya'yı temsil eden takımlar, ligin ilk devresinde gösterdikleri performans ile Konyalı futbolseverleri hüsrana uğrattı. Temsilcilerimizin ikinci devre nasıl bir performans sergileyeceği ise merak konusu oldu

Bölgesel Amatör Lig'de 7.sezonda da Konya takımları beklentileri karşılayamadı. İlk kez Konya'yı 2 takımın temsil ettiği ligde Konya takımlarının gösterdiği performans futbolseverleri hüsrana uğrattı. Sarayönü Belediyespor, ligin ilk 12 haftasında topladığı 19 puan ile 5.sırada yer alırken Akşehirspor topladığı 13 puanla ligde 10.sırada yer aldı. Yeterli maddi kaynak bulamayan İhsaniye Gençlerbirliği ise lige katılamadı.

SARAYÖNÜ 5. SIRADA KALDI

Bölgesel Amatör Lig 7.Grup'ta 7.sezonunu geçiren Sarayönü Belediyespor, ligde inişli çıkışlı performans göstererek grubu 5.sırada tamamladı. Grubun 4.haftasında liderlik koltuğuna oturan yeşil-siyahlı temsilcimiz, liderlik unvanını sadece 1 hafta koruyabildi. Grubun 10.haftasında teknik adam konusunda değişikliğe giden Sarayönü Belediyespor'da, Erkam İpekten'den boşalan koltuğa  Niyazi Kart'ı getirildi. Kart  ile 3 maçta 5 puan toplayan yeşil-beyazlılar ligin ilk devresini 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Yeşil-siyahlılar grubun ilk devresini 19 puanla 5.sırada tamamladı.

10.SIRADA TAMAMLADI

Bu sezon Bölgesel Amatör Lig'de 3.sezonunu geçiren Akşehirspor, grupta küme düşmeme mücadelesi veriyor. 7.Grup'ta ligin ilk devresinde 13 puan toplayan Akşehirspor, grubu 10.sırada tamamladı. Kırmızı-beyazlılarda; grubun 10.haftasında Mehmet Tayfun Türkmen'den boşalan koltuğa  yardımcı antrenör Mustafa Yağar, getirildi. Akşehirspor, Mustafa Yağar yönetimde 3 maça çıkarken 1 galibiyet 3 mağlubiyet aldı. Küme düşme mücadelesi veren Akşehirspor'un ikinci yarı nasıl performans sergileyeceği ise merak konusu oldu.

YÜZÜMÜZ GÜLMEDİ

Konya'nın yüzü gülmediği liglerden biri olan Bölgesel Amatör Lig'de, bu sezon ilk kez Konya'yı 2 takım temsil ediyor. 7.sezonuna giren Bölgesel Amatör Lig'de daha önce 8 farklı takım Konya'yı temsil etti. Konya Gençlerbirliği, Selçuklu Belediyespor, Beyşehir Belediyespor, Sarayönü Belediyespor, Akşehirspor, Çatalhüyük Çumra Belediyespor, Karapınar Belediyespor, Konya Ereğlispor gibi takımlar Konya'yı bu ligde temsil eden ekipler oldu. Sarayönü Belediyespor 6 sezon, Çatalhüyük Çumra Belediyespor ve Selçuklu Belediyespor 3 sezon, Akşehirspor 2 sezon, Beyşehir Belediyespor  ve Konya Gençlerbirliği, Konya Ereğlispor, Karapınar Belediyespor 1 sezon Konya'yı temsil etti.

 

BAŞARIYA HASRET KALDI

 

Bölgesel Amatör Lig'de her sezon 3 takımla temsil edilen Konya, bu ligde henüz istediği başarıyı göremedi. Takımların bir çoğu direkt küme düşerken  diğerleri ise  il sıralamasına göre play-out maçı oynamak zorunda kaldı. Birçok küçük il takımlarının başarı sağladığı ligde Konya ekipleri ne yazık ki bekleneni veremedi.  Her sezon 3 takımla başarıyı yakalayaman Konya, sezonun ilk yarısında 2 takımla beklentilleri karşılayamadı. Takımların ikinci yarıda göstereceği performans ise merak konusu oldu.

 

ABİDİN KURT

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.