BAL tadında karşılaşma

BAL tadında karşılaşma

Akşehirspor ile Selçukspor bugün Şehit Muharrem Samur Sahası'nda karşı karşıya gelecek. Saat 14.00'te başlayacak mücadeleyi hakem Tunç Özdemir yönetecek. Karşılaşmayı kazanan takım yeni sezonda BAL Ligi'nde mücadele edecek.

Bölgesel Amatör Lig 7.Grup'ta Konya takımları arasında ligi son sırada tamamlayan Akşehirspor ile Konya Süper Amatör Lig ikincisi Selçukspor statü gereği bugün kozlarını paylaşacak. Saat 14.00'te Şehit Muharrem Samur Sahası'nda oynanacak mücadeleyi  Isparta bölgesinden hakem Tunç Özdemir yönetecek. Özdemir'in yardımcılıklarını Mücahit Erhan Arslan ile Anıl Çiftçi yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Emre Eser. Maçı  kazanan 2017-2018 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de Konya'yı temsil edecek.

90.YILDA HEDEF ŞAMPİYONLUK

Türkiye'nin en köklü amatör spor kulüplerinden biri olan Selçukspor, bugün Akşehirspor ile karşı karşıya gelecek. 90 yıllık mazisi olan amatör kulüp bugün Akşehirspor'u yenerek 90.yılda Bölgesel Amatör Lig'e yükselmek istiyor. Sarı-lacivertlilerde eksik bulunmazken tam kadro maç saatini bekliyor.Dün gerçekleştirdiği antrenmanla karşılaşmanın hazırlıklarını tamamlayan Selçukspor maç saatini beklemeye başladı. Son 2 sezondur kılpayı şampiyonluğu kaçıran Selçukspor, bugün Akşehirspor'u yenerek bütün sezon boyunca kurduğu hayali gerçekleştirmek istiyor.

2.PLAY-OUT MAÇINA ÇIKACAK

2 sezondur Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Akşehirspor 2.play-out maçına çıkacak. Ligde bir türlü başarıya ulaşamayan kırmızı-beyazlılar geçtiğimiz sezon olduğu bu sezonda Selçukspor ile play-out maçına çıkacak.  Maddi kriz nedeniyle zor günler geçiren Akşehirspor, Ender Kalkan'ın tekrar başkan olmasıyla toparlanma sürecine girdi.Ligi Konya takımları arasında son sırada tamamlayan Akşehirspor statü gereği bugün Selçukspor ile play-off mücadelesine çıkacak. Akşehirspor karşılaşmanın hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı. Kırmızı-beyazlılar bugün Selçukspor'u yenerek yeniden Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etmek istiyor.

PLAY-OUT MAÇLARI

Bölgesel Amatör Ligin geride kalan 6 sezonunda Konya takımları Play-Out maçları oynadı. Bölgesel Amatör Ligin uygulamaya konulduğu 2010-2011 sezonunda Çatalhüyük Çumra Belediyespor ve Konya Gençlerbirliği ligi son iki sırada tamamlayarak direkt küme düştü. Bu takımların yerine ise Selçuklu Belediyespor ve Beyşehir Belediyespor takımları lige çıktı. Bu sezonda Play-Out maçı oynanmadı.  2011-2012 sezonunda Beyşehir Belediyespor direkt küme düştüğü için Selçuklu Belediyespor Karapınar Belediyespor ile Play-Out maçı oynadı. Normal süresi 1-1biten maçı Selçuklu Belediyespor 5-4 kazanarak ligde kalmayı başardı. Beyşehir Belediyespor’un yerine ise Çatalhüyük Çumra Belediyespor Bölgesel lige yükseldi.  2012-2013 sezonunda  Sarayönü ve Çumra’nın gerisinde klan Selçuklu Belediyespor direkt küme düşerken  Çatalhüyük Çumra Belediyespor ,Beyşehir Belediyespor ile Play-Out oynadı. Çumra ekibi bu maçı  4-0 kazanarak ligde yoluna devam etti. Selçuklu Belediyespor’un yerine ise  Karapınar Belediyespor Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etti.  2013-2014 sezonunda  Karapınar Belediyespor direkt küme düşerken Çatalhüyük Çumra Belediyespor bir kez daha Play-Out maçı oynamak zorunda kaldı. Çatalhüyük Çumra Belediyespor o zamanki ismi Akşehir Belediyesi Kültürspor olan Akşehirspor’a 3-0 yenilerek lige veda etti. Karapınar Belediyespor’un yerine ise Selçuklu Belediyespor lige yükselen yeni takım oldu. 2014-2015 sezonunda ise Bölgesel Amatör Ligde hiç küme düşmeden Konya’yı başarıyla temsil eden Sarayönü Belediyespor Akşehirspor’un 1 puan gerisinde kalarak Play-Out maçı oynamak zorunda kaldı. bu sezonda Selçuklu Belediyespor ise direkt küme düştü. Sarayönü Belediyespor 2014-2015 sezonunda Karapınar Belediyespor ile oynadığı Play-Out maçını 2-1 kazanarak yoluna devam etti.  2015-2016 sezonunda ise Akşehirspor ile Selçukspor baraj maçı oynadı ve Akşehirspor bumaçı 3-0 kazanarak yoluna devam etti. Bu iki takım bu sezon yine bir Play-Out maçında karşı karşıya gelecek. 

BURAK TAŞPINAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.