Bakü Rusya İle Abd Arasındaki Anlaşmayı Destekledi

Bakü Rusya İle Abd Arasındaki Anlaşmayı Destekledi

Azerbaycan Dış İşleri Bakanlığı, Suriye'de kimyasal silah kullanımına ilişkin iddialarla ilgili resmi açıklama yayınladı.

Azerbaycan Dış İşleri Bakanlığı, Suriye'de kimyasal silah kullanımına ilişkin iddialarla ilgili resmi açıklama yayınladı. Açıklamada Azerbaycan'ın, Rusya ile ABD arasında Suriye'nin kimyasal silahlarının imha edilmesine dair varılan anlaşmayı desteklediği belirtilirken, ülkenin, Suriye krizine siyasi bir çözüm bulmak amacıyla BM ve BM Güvenlik Konseyi'ndeki tüm ilgili taraflarla birlikte hareket etmeye hazır olduğu kaydedildi.

Bakanlıktan yazılı olarak yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan'ın, Suriye'de kimyasal silah kullanılmasını şiddetle kınadığı bildirilirken, ülkede söz konusu silahların kullanıldığı iddialarının araştırılması görevini üstlenenlere de teşekkür edildi.

Açıklamada ayrıca, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Yürütme Konseyi'nin, silahlar üzerinde sıkı denetim uygulanması hususunda en kısa zamanda karar vereceğine ilişkin inancın tam olduğu kaydedildi.

Açıklamanın sonunda: "Azerbaycan, Güvenlik Konseyi'ni, daima uluslararası barışın ve güvenliğin korunmasından sorumlu bir kurum olarak kabul ederek, Konsey'in kararlarının mutlak şekilde yerine getirilmesi gerektiğini bilmektedir." ifadelerine yer verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.