'Bakır kablo devri tamamen sona erdi'

'Bakır kablo devri tamamen sona erdi'

Türkiye'nin ikinci büyük alüminyum kablo fabrikası, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından törenle açıldı.

Türkiye'nin ikinci büyük alüminyum kablo fabrikası, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından törenle açıldı. Samsun Merkez Organize Sanayi'nde 40 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulan ve 110 milyon liraya mal olan Türkiye’nin ikinci büyük alüminyum kablo fabrikasının açılışı törenle yapıldı. Açılış öncesi konuşan Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, “Borsan Grup geride bıraktığı 32 yılda bünyesinde 15 şirketle faaliyet göstermekte ve bu şirketlerin 5 tanesi Türkiye dışında, bünyesinde 2 bin 200 kişiyi direk istihdam etmektedir. 4 kıtada dünyanın 65 ülkesine ihracat yapmakta ve bu ihracat yaptığı 65 ülkenin 11'inde de pazar lideri konumundadır. Bu ülkelerde bulunduğu pazarda ve bulunduğu raflarda en çok kablo satan veya en çok güven duyulan markadır” dedi.

2-5.20160414090433.jpg

Artık bakır kablo devrinin bittiğini, fiber optik kablo devrinin başladığını ifade eden Bakan Elitaş şunları kaydetti: “Artık devir bakır kablo devri değil. Özellikle iç iletişim döneminde dahili ve haberleşme döneminde fiber optik kablonun da bu tesisin bundan sonraki üretim süreci içerisinde olması gereken ürünlerden birisi olması şart. Mobilya var, hastane var, bakır kablo var, alüminyum kablo var. Tek eksik kalmış, fiber optik kablo. İnşallah bundan sonraki dönemde de biz Borsan Grup’un fiber optik kablo tesisin açılışına geliriz” diye konuştu. Konuşmaların ardından fabrikanın açılış kurdelesi, yapılan duanın ardından kesildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.