Bakanlıktan Mehmet Ağar açıklaması

Bakanlıktan Mehmet Ağar açıklaması

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''Susurluk Davası'' kapsamında 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanan ve hakkında yakalama emri çıkartılan Mehmet Ağar'ın kalacağı cezaevine ilişkin çalışmanın dev

Ergin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ile ilgili bir toplantıya katılmak üzere Londra'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Ergin, katılacağı toplantıyla ilgili olarak şunları söyledi:

''AİHM'in yeni perspektifini oluşturmak üzere bir süreden beri yapılmakta olan toplantı serisinin 3'üncüsü İngiltere'de yapılacak. Bu çalışma, AİHM'in iş yükünün azaltılmasına dönük. Orada da uzun yargılama sorunu var. Hatta sıkça espriyle dile getirilir. Türkiye'de uzunca yargılamadan mağdur olanlar, AİHM'e şikayette bulunuyorlar. Peki AİHM'deki yargılamaları kime şikayet edeceğiz? Orada da 4-5 yıla varan süreler söz konusu olabiliyor. Mahkemenin gündeminde bu konu var. Türkiye olarak biz de kendi görüşlerimizi paylaşmak üzere gidiyoruz.''

Bir gazetecinin ''Mehmet Ağar'ın kalacağı cezaevi belirlendi mi?'' şeklindeki sorusu üzerine Ergin, ''Bu konuda arkadaşlarımız normal çalışmayı yapıyor. Belli olunca haberiniz olur zaten. Şu anda çalışmalar devam ediyor'' cevabını verdi.

Tutuklu milletvekillerinin durumuna ilişkin soruya karşılık Ergin, ''Meclis başkanımızın bir daveti olmuş. Sonucunu bir görelim bakalım'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.