Bakanlar Maden Ocağında Yapılan Çalışmaları Yakında Takip Ediyor

Bakanlar Maden Ocağında Yapılan Çalışmaları Yakında Takip Ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, madende mahsur kalan işçilerin kurtarma çalışmalarını yerinde kontrol etmeye devam ediyor. Karaman’ın Ermenek ilçesinin Pamuklu köyünde...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, madende mahsur kalan işçilerin kurtarma çalışmalarını yerinde kontrol etmeye devam ediyor.

Karaman’ın Ermenek ilçesinin Pamuklu köyünde maden ocağında mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bakanlar yapılan çalışmaları yakından takip edip yetkililerden geniş bilgiler alıyorlar. Yapılan çalışmalara Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkilileri, itfaiye ekipleri, dozerler çalışmalarına devam ediyor. Sosyal Yardımlaşma Kuruluşları da yiyecek ve içecekle yapılan çalışmalara destek oluyorlar.

Maden ocağında mahsur kalan işçilerin arkadaşları ise yer altında mahsur kalan arkadaşlarını kurtarmak için ellerinde gelen yardımı yapıyorlar. Yapılan çalışmalara en önde onlar yardımcı oluyorlar. İşçiler suyun bir an önce tahliye edilmesi için bozulan, kırılan herhangi bir sorunu olan boruları onarıyorlar. Suyun tahliyesini önleyen herhangi bir olay olduğunda sorunu hemen çözmeye çalışıyorlar. İşçiler suyun tahliyesini hızlandırmak için ellerinden gelen yoğun çabayı sarf ediyorlar.

Maden ocağında yaşanan olayın üzerinden iki gün geçmesine rağmen şuana kadar herhangi bir maden işçisine ulaşılamadı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.