Bakan Zeybekci: Bankalar İyi Niyetli Değil

Bakan Zeybekci: Bankalar İyi Niyetli Değil

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bankaların asgari ücretli çalışana 30 bin liralık limite sahip bir kart vermesinin iyi niyetli olmadığını söyledi.Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan partisinin Merkezefendi ilçe kongresi sonrası...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bankaların asgari ücretli çalışana 30 bin liralık limite sahip bir kart vermesinin iyi niyetli olmadığını söyledi.

Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan partisinin Merkezefendi ilçe kongresi sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Zeybekci, Libya’da 9 Türk vatandaşından üçünün ailelerine kavuştuğunu söyledi. Zeybekci, "Olumsuzlukların olduğu, belirsizliklerin olduğu, devletin güçlü bir şekilde olmadığı, kuralların işlemediği yerlerde maalesef böyle şeyler yaşanıyor ama Türkiye olarak biz gerek Musul’da gerek başka yerlerde başımıza veyahut da vatandaşlarımıza böyle oldu diye oralardan çekilmeyeceğiz. Libya bizim için vazgeçilmezdir, Mısır bizim için vazgeçilmezdir; Musul bizim için, Irak bizim için, Suriye bizim için olumsuzlukların olduğu her yer her neresi varsa biz oralarda, efendim biraz sıkıntı oldu diye, vazgeçecek değiliz. Türkiye orada olmaya devam edecek, Türk iş adamları, iş dünyası vatandaşlarımız bundan sonra Libya’da olmaya devam edecek, biz de devlet olarak onları orada korumaya kollamaya devam edeceğiz." dedi.

‘KART AİDATLARI DİSİPLİNE EDİLMESİ LAZIM’

Bankaların en önemli gelir kaynaklarından birinin kart aidatları ve üyelikler gibi gelirler olduğunu ifade eden Zeybekci, "Bunların disipline edilmesi lazım yani bu şekilde insanları rahatsız eden veyahut da ekonomi kurallarına aykırı olan bir vakanın devam etmesi tabiatın kuralına aykırı. Bir şekilde bu normaline dönecek, normal haline gelecek, daha şeffaf bir şekilde kontrol edilebilir hale gelecek diye düşünüyorum ben. İnşallah bu yönde çalışmalarımız da var zaten, bir an önce sonuçlanacak, zaten bir kısım çalışmalarımız oldu, bitti." diye konuştu.

Bankacılıkla ilgili bazı işlerin belirli kural ve çerçeve içine alındığını vurgulayan Zeybekci, "Vatandaşlarımızı rahatsız eden, çünkü dün mesela bir olay anlatayım size, asgari ücretli çalışan bir kardeşimiz dört ayrı bankadan verilmiş olan dört ayrı kart ile 30 bin TL’lik bir limite sahip, bu iyi niyetli bir hareket değildir. Ben bunun arkasında iyi niyetli bankaların yaptığı, bunu yapan bankaların yaptıklarını ben iyi niyetli bir adım olarak, iyi niyetli bir hareket olarak görmüyorum. Herkes elini vicdanına koysun, bir de herkes ayağını denk alsın, onu söyleyeyim sadece." açıklamasında bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.