Bakan Yıldız’dan Kömür Santralı Yatırımını Erteleyen Abu Dabili Firma Açıklaması

Bakan Yıldız’dan Kömür Santralı Yatırımını Erteleyen Abu Dabili Firma Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Abu Dabili enerji firması TAQA'nın Afşin-Elbistan'daki 12 milyar dolarlık kömür santrali projesini erteleme kararı için, “Tercihlerinin siyasi gerekçelerine dayanmamasını temenni ederim.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Abu Dabili enerji firması TAQA'nın Afşin-Elbistan'daki 12 milyar dolarlık kömür santrali projesini erteleme kararı için, “Tercihlerinin siyasi gerekçelerine dayanmamasını temenni ederim. Böyle bir şey ne kardeşlik hukukumuza ne de ilişkilerimize sığdırabilirim.” dedi.

Ericsson Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Richard Carter ve yardımcılarını bakanlık binasında ağırlayan Taner yıldız, bu esnada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Abu Dabi'nin devlet kontrolündeki enerji şirketi Abu Dhabi National Energy Co.'nun (TAQA) Türkiye’deki yatırımlarını erteleme kararının sorulması üzerine Yıldız, şunları söyledi:

"Ben TAQA firmasının tercihlerinin siyasi gerekçelere dayanmamasını temenni ederim. Böyle bir şey ne kardeşlik hukukumuza ne de ilişkilerimize sığdırabilirim. Bunun böyle olmadığına inanmak isterim. Ama özellikle Mısır ve Suriye’deki gelişmelerin enerji kaynakları ve yatırımlarıyla alakalı konularda kendileri açısında bir tercih noktasına geldiğini gösteriyor. Ama Türkiye bütün bu çizdiği siyasi kararlılık, sürdürülebilir istikrarla beraber yatırımlarını çekmeye devam edecek, yatırımlarını devam ettirecektir. Ve bununla alakalı herhangi bir sıkıntı ön görmüyoruz. Son 10 gün içerisinde yaptığımız gerek yerli gerekse yabancı yatırımcının kömürümüze rağbet ettiğini görüyoruz. Ve biz Türkiye’de karamsar bir hava yaratmaya çalışanlara bizim siyasi karalılığımız en büyük cevap olacaktır."

Yıldız, medyada bu konuda yer alan haberleri de eleştirirek, "Bu karmaşadan bazı arkadaşlarımızın ‘evet ilki geldi, bundan sonrasının devamını bekliyoruz’ tarzı haberlerini de son derece yakışıksız buluyorum. Hepimiz ülkemiz için koşturmamız ve gayret etmemiz lazım ve biz yatırımlarımıza devam edeceğiz. TAQA olmazsa başka bir firma olur biz yolumuza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.