Bakan Yıldız: Tarımsal Sulama Borcu Olanlar İçin Son Fırsat

Bakan Yıldız: Tarımsal Sulama Borcu Olanlar İçin Son Fırsat

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bakanlık olarak bir daha borç yapılanması yapmayı düşünmediklerini söyledi. Enerji sorunlarının değerlendirildiği toplantıya katılmak üzere Hatay'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner...

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bakanlık olarak bir daha borç yapılanması yapmayı düşünmediklerini söyledi.

Enerji sorunlarının değerlendirildiği toplantıya katılmak üzere Hatay'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız özelleştirme öncesinde tarımsal sulama nedeniyle borcu bulunanlara yönelik Bakanlık olarak bir yapılandırma yaptıklarını söyledi. Tarımsal sulama nedeniyle borcu olan çiftçilerin en geç 30 Kasım tarihine kadar borçları ve faiz oranları ile ilgili başvuruda bulunmalarını istedi. Yıldız şöyle konuştu: "Bir düzenleme yaptık. Bu düzenlemede özelleştirme öncesinde tarımsal sulamadan borcu olan abonelerimizin tekrar bir borç yapılandırmasını yaptık. Müracaat tarihi 30 Kasım. Ben özellikle tarımsal sulamaları çok olan illerimizde bunu hassaten söylüyorum. Çünkü bundan sonra herhangi bir borç yapılandırması yapmayı düşünmüyoruz. Yani bu bir fırsattır. Bunu mutlaka doğru değerlendirme lazımdır diye düşünüyorum."

'ÇÖZÜM SÜRECİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Bakan Yıldız, son günlerde yaşanan toplumsal olaylara da değinerek "İstikrar zor elde edilebilen ama çok kolay gidebilen bir unsurdur. Hele hele Kobani vesilesi ile ve farklı gerekçeler ile siyasi istikrar tehdit altına alınmaya çalışılmaktadır. Vesayet altında tutulmaya çalışılmaktadır. Biz teröre hiçbir zaman ama hiçbir zaman prim vermedik vermeyeceğiz. Çözüm sürecinden vazgeçmeyeceğiz. Çözüm sürecinden vazgeçmiyor olmamız istismar edilmiyor olması lazım. Hele hele dünkü o hepimizi yürekten yaralayan 3 tane şehidimiz. Her birimiz ülkenin istikrarına sahip çıkacağız." dedi.

Ardından Ankara'dan yetkili enerji kuruluşlarının müdürlerinin de katıldığı toplantıya geçildi. Hatay Valisi Ercan Topaca'nın verdiği bilgilerin ardından toplantıya katılan kaymakamlar, belediye başkanları ve STK temsilcileri yaşanan enerji sorunlarını tartıştı. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.