Bakan Güllüce: Sinema Nasıl Sosyal Bir İhtiyaçsa, İbadethane De Bir İhtiyaç

Bakan Güllüce: Sinema Nasıl Sosyal Bir İhtiyaçsa, İbadethane De Bir İhtiyaç

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Validebağ’da yaşanan olaylarla ilgili "Çevre açısından her şey yasal. İmar açısından da yasal. Birileri nasıl yapılıyor diye sorarsa, birileri de neden yapılmıyor diye sorar? Bu tartışma...

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Validebağ’da yaşanan olaylarla ilgili "Çevre açısından her şey yasal. İmar açısından da yasal. Birileri nasıl yapılıyor diye sorarsa, birileri de neden yapılmıyor diye sorar? Bu tartışma doğru bir tartışma değildir. İnsanların Sağlık Ocağına gitmesi, sinemaya gitmesi nasıl bir sosyal ihtiyaçsa ibadethane de bir ihtiyaç." dedi.

Bakan İdris Güllüce ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken bakanlıkta işbirliği protokolü imzaladı. Protokol esnasında bakan Güllüce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Validebağ konusu ile ilgili, nöbet sürdürüyorlar kısmi gerginliğin hatırlatıldı. Bunun üzerine Bakan Güllüce, bunu anlamakta zorlandığını ve oradaki her şeyin yasal olduğunu dile getirerek "Eğer çevre açısından düşünüyorlarsa her şey yasal. Niye yapılmasın? Çevre açısından her şey yasal. İmar açısından da yasal. Birileri nasıl yapılıyor diye sorarsa, birileri de neden yapılmıyor diye sorar? Bu tartışma doğru bir tartışma değildir. İnsanların Sağlık Ocağına gitmesi, sinemaya gitmesi nasıl bir sosyal ihtiyaçsa ibadethane de bir ihtiyaç. Belediye Başkanı buna öncelik etmiş. Bunda diretenin bir manası yok." açıklamasında bulundu.

"SOSYAL İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI GEREKİYOR"

Validebağ ile ilgili mahkemenin yürütmeyi durdurma ve parsel numarasının değiştiğinin iddiası hatırlatıldığında ise Güllüce, orada iki grup olduğunu belirterek "Bir grup cami hiç olmasın istiyor. Diğer grup ağaçların katledildiği için itiraz ediyor. Ama bu ülke insanlarının sosyal ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Belediye Başkanı oradaki binlerce insanın talebini yerine getiriyor. Orada akıl karıştırmak için onlar konuşturuluyor." diye konuştu.

Yasaların her şeyin önünde olduğunu hatırlatan Güllüce, konuşmasına şöyle devam etti: "Yasaya göre, kanuna göre o mevzuat tamamdır. Ama bütün Türkiye’deki herkes neden engel olmaya çalışıyorsunuz? diye soruyor. Bir kısmı çok samimi çevreci."

"ÇED RAPORU AVRUPA YÖNETMELİĞİNE UYGUN OLMASI GEREKİYOR"

Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED ) raporlarına ilişkin değerlendirmeler hakkında da düşüncelerini aktaran Güllüce, Avrupa Birliği (AB) standartlarına uyduklarını ve hazırlanan raporun Avrupa yönetmeliği ile örtüşmesi gerektiğini vurgulayarak "AB yönetmeliklerinde ne varsa biz de o olsun diyoruz. Yoksa birisine kolaylık sağlanmıyor. ÇED raporu ile insanlar aylarca uğraşmasınlar. Başka AB’ye girmek isteyen ülkelerin çok çok sonradan açtıkları bir fasıldır. Ama biz kendimize güvendiğimiz için önceden açtık. Çevre faslı ilerliyor. İlerleyen çevre faslında kendi mevzuatımızı uydurmaya çalışıyoruz. Değişiklik odur o şekilde anlaşılması gerekiyor." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.