Bakan Güllüce: Parlayan Yıldızın Su Sorunu, Altyapı Sorunu Olmaz

Bakan Güllüce: Parlayan Yıldızın Su Sorunu, Altyapı Sorunu Olmaz

Çevre ve Şehircilik Bakın İdris Güllüce, Türkiye'nin ekonomisi ve itibarıyla parlayan yıldız konumunda olduğunu, ancak mevcut yapılaşmanın parlayan yıldıza yakışmadığını söyledi. Güllüce, "Tüm Avrupa’da, ABD’de, Asya’da kimle...

Çevre ve Şehircilik Bakın İdris Güllüce, Türkiye'nin ekonomisi ve itibarıyla parlayan yıldız konumunda olduğunu, ancak mevcut yapılaşmanın parlayan yıldıza yakışmadığını söyledi. Güllüce, "Tüm Avrupa’da, ABD’de, Asya’da kimle karşılaşsanız Türkiye için ‘parlayan yıldız’ diyor. Ee, parlayan yıldızın sokakları böyle olmaz, parlayan yıldızın binaları böyle olmaz, parlayan yıldızın su sorunu olmaz, parlayan yıldızın altyapı sorunu olmaz, hele ki bu başkentlik yapmış Bursa ise hiç olmaz." dedi.

Bursa'da Yıldırım Belediyesi Kentsel Dönüşüm Merkezi'nde Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'den brifing aldı. Brifingin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Güllüce, sunum sırasında kötü yapılaşmadan örnek görüntüler izlediğini belirterek şunları söyledi: "2014’ün Türkiye’sine yakışmıyor bu hal, deprem yönüyle yakışmıyor risk yönüyle yakışmıyor. Bir de dünyada parlayan yıldız, ekonomisi ve itibarıyla parlayan yıldız olan Türkiye var şuanda Allah’a şükrederek söylüyorum. Tüm Avrupa’da, ABD’de, Asya’da kimle karşılaşsanız ‘parlayan yıldız’ diyor parlayan yıldızın sokakları böyle olmaz, parlayan yıldızın binaları böyle olmaz, parlayan yıldızın su sorunu olmaz, parlayan yıldızın altyapı sorunu olmaz, hele ki bu başkentlik yapmış Bursa ise hiç olmaz."

BU İŞİN GERİ VİTESİ YOK, MARŞA BASARKEN DİKKATLİ OLMAK LAZIM

İşe sadece mühendislik gözüyle bakılmaması gerektiğinin altını çizen Bakan Güllüce şunları kaydetti: "Kentsel dönüşümlerde şehirlerin gelişmesinde ve değişiminde mühendisçe bakılması çok doğru değil. Bunu tüm ülkedeki belediye başkanlarına söylüyorum, sadece mühendisçe baktığınızda insanların diğer değerlerini göz ardı etmiş olursunuz. Çok dikkat edilmesi gerekir. Şehrin mahalle kültürünün devam etmesi, her mahallenin ayrı ayrı değerlerinin, yapısının korunması lazım. İki önemli seçim geçirdik. Belediye başkanları seçimden önce 3 ay biraz işten koparlar, doğaldır da bu. Seçimden iki üç ay sonra da ancak koltuğuna oturur. Tebrikler, teşrifatlar faslı var, yeniden ne yapılacağının hesaplanmasının faslı var. O yüzden ara dönem oluyor. Yaklaşık 6 ay ara dönem oluyor. Sonra Türkiye genelinde belediye başkanlarımız oturup, kentsel dönüşümle igili ‘ne yaparız?’ diye düşünmeye başladı. Biz bunu bir sisteme bağladık. 'Ben buraya kentsel dönüşüm yapacağım, riskli alan ilan edilsin' dediğinde yapmıyoruz. Bir yol haritası veriyoruz. 'Birlikte yürüyelim' diyoruz. Çünkü sonradan bu işin geri vitesi yok. Hep 3’üncü, 4’üncü vitesle gidilmesi lazım. Durmak da yok, geri vitesi de yok . O yüzden marş butonuna basarken dikkatli basmak lazım."

İÇİMDEKİ HİS BU İŞİN HIZLI OLMAYACAĞINI SÖYLÜYORDU

Kentsel dönüşümdeki mevcut durumu soran gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Güllüce, "Yol haritasını veriyoruz arkadaşlarımıza beraber çalışıyoruz. Kentsel dönüşümü başka isimlerle söyleyenler var, ne dersen de, yaptığın eylem önemli, nedir o? Çöküntü alanlarını kaldırıp, yeni çağdaş bir hale getiriyorsun, buna hangi ismi veriyorsan ver, önemli değil. TOKİ ve belediye, bakanlığımız ve belediye, vatandaşlarımız ya da belediye sadece kendisi yapıyor. Bunları bir arayla getirdiğimizde her gün rakamlarımız değişiyor. Bu noktada iyiye gidiyoruz. Ben bu kanun çıktığında komisyon başkanıydım. Benim başkanlığını yaptığım komisyondan geçti. İçimdeki his, işlerin bana bu kadar hızlı olmayacağını söylüyordu. Kendi tecrübelerim, geçmişte gördüklerim, bildiklerim çok çok yavaş gideceği kanaatindeydim, yanılmışım, benim beklentimden çok hızlı gitti. Daha da hızlanacak. Biz de destek oluyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.