Bakan Göktaş, BM Kadının Statüsü Komisyonunun 68'inci oturumuna katılacak

Bakan Göktaş, BM Kadının Statüsü Komisyonunun 68'inci oturumuna katılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek Kadının Statüsü Komisyonu'nun 68. oturumuna katılacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, BM Genel Kurulu'ndan sonra en yüksek katılımlı BM etkinliği olan Kadının Statüsü Komisyonu'nun 68. oturumu 11-22 Mart'ta New York'ta yapılacak.

Oturum, üye devletler ve BM kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Öncelikli teması "Yoksulluğun ele alınması, kurumların güçlendirilmesi, kadın erkek eşitliği perspektifiyle finansman sağlanması yoluyla cinsiyet eşitliği hedefine ulaşılmasının ve kadınların ve kız çocuklarının güçlendirilmesinin hızlandırılması" olarak belirlenen oturumun, gözden geçirme teması ise "Kadın erkek eşitliği ve kadınların ve kız çocuklarının güçlendirilmesi için sosyal koruma sistemleri, kamu hizmetlerine erişim ve sürdürülebilir altyapı" olacak.

Paneller, yuvarlak masa toplantıları ve yan etkinliklerin yapılacağı programlara katılacak olan Göktaş, New York'taki Türk vatandaşlarla da Türkevi'nde bir araya gelecek.

Göktaş, 11 Mart Pazartesi günü Kadının Statüsü Komisyonu'nun 68. açılış oturumunda öncelikli tema kapsamında konuşma yapacak.

Türkiye'nin kadın, çocuk ve ailenin güçlendirilmesine yönelik vizyonunu anlatacak olan Göktaş, Türkiye'nin "kimseyi geride bırakmayan" sosyal hizmet konusundaki bakış açısını Birleşmiş Milletler platformundaki ülkelerle paylaşacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.