Bakan Eroğlu, Pakistan'a Hidroelektrik Santrali İçin İş Birliği Sözü Verdi

Bakan Eroğlu, Pakistan'a Hidroelektrik Santrali İçin İş Birliği Sözü Verdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Pakistan ile Türkiye arasındaki iş birliğini daha da geliştireceklerini belirterek, özellikle baraj ve hidroelektrik santraller konusunda iş birliği sözü verdi.Veysel Eroğlu, Pakistan İslam Cumhuriyeti...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Pakistan ile Türkiye arasındaki iş birliğini daha da geliştireceklerini belirterek, özellikle baraj ve hidroelektrik santraller konusunda iş birliği sözü verdi.

Veysel Eroğlu, Pakistan İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat’ı Bakanlık'ta kabul etti. Pakistan Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat’ın çok güzel Türkçe konuştuğunu söyleyen Eroğlu, kendisinin Türkiye ve Pakistan ile iş birliğini geliştirmek için geldiklerini ve bu konuyu kendileri ile detaylı olarak görüşeceklerini belirtti.

Eroğlu, "Biz Pakistan’ı çok seviyoruz. Çünkü geçmişten gelen 100-150 yıllık bir dostluk var. Bilhassa Sultan Abdulhamit Han'ın tarihte ‘İstanbul’da bir Türk hapşırdığı zaman Hindistan’daki Müslümanlar nezle olur.’ diye bir sözü var. Tabi İstiklal Harbi esnasında kahraman ordumuzun çok büyük bir para sıkıntısı vardı. Hindistan Müslümanları çok büyük bir miktarda para topladılar. Büyük Taaruz hazırlıklarındaki masrafları neredeyse 3’te biri, bir tarihçi olarak söylüyorum, sizin gönderdiğiniz yardımla İstiklal Harbinde yaptığınız bu katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz. Tabi biz de Pakistan ile ilgili kardeş dost ülke ne gerekiyorsa yapmak bizim de boynumuzun borcudur. Aynı zamanda vefa borcumuzdur. Çünkü o yardımı asla unutamıyoruz." ifadelerini kullandı.

'BÜYÜK BİR TECRÜBEMİZ VAR'

Pakistan-Türkiye arasındaki iş birliğini daha da geliştireceklerini belirten Eroğlu şöyle devam etti: "Türkiye’de böyle değerli bir büyükelçimizin de olması bizim için de büyük bir şans, inşallah Pakistan ile birlikte Türkiye arasındaki iş birliğini daha da geliştireceğiz. Türkiye, hidroelektrik enerji konusunda çok büyük bir tecrübe sahibi. Şu anda biz baraj ve hidroelektrik santraller konusunda dünyada ilk 3’e giriyoruz. Dolayısıyla büyük bir tecrübemiz var, bilhassa nehir santralleri, diğer baraj ve hidroelektrik santraller konusunda biz sizlere, destek demeyelim de iş birliği yapacağız diyelim, iş birliğimizi daha da geliştireceğiz, bunun sözünü veriyoruz, hayırlı olsun."

Konuşmasının ardından Eroğlu, Pakistan Büyükelçisine hatıra plaketi takdim etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.