Bakan Çelik'ten Darphane Grevindeki İşçilere Çağrı

Bakan Çelik'ten Darphane Grevindeki İşçilere Çağrı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Darphane’de grev yapan işçilere, “Daha fazla mağdur olmamanız için grevi bitirmelerinin daha doğru olacağı inancındayım.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Darphane’de grev yapan işçilere, “Daha fazla mağdur olmamanız için grevi bitirmelerinin daha doğru olacağı inancındayım.” çağrısında bulundu.

Bakan Çelik, Darphane’de devam eden grevle ilgili yazılı açıklama yaparak, şunları ifade etti:

"Kamu işçileriyle toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ederken Darphane’de Basın-İş Sendikası, toplu iş sözleşme sonucunu beklemeden ve grev süresi dolmadan bilemediğimiz nedenlerden dolayı grev kararı aldı. Bu karar, işçilerimizin birçok mağduriyetine sebep olmuştur. Bilinen çevreler bazı dedikodular ve yanlış bilgiler yayarak grevi devamını sağlama gayreti içindedir. Çalışan kardeşlerime sesleniyorum, toplu iş sözleşmesi sonuçları ücretlerinize yansıtılacaktır. Böylece ortalama çıplak ücret 2 bin 365 TL, ortalama giyinik ücret ise 3 bin 945 TL’ye yükseltilmiş olacaktır. Kayıplarınız devam etmemesi ve daha fazla mağdur olmamanız için iş başı yapmanız doğru olacağı inancındayım."


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.