Bakan Çelik: Soma Faciasına İlişkin Henüz Tekemmül Etmiş Bir Rapor Bulunmuyor

Bakan Çelik: Soma Faciasına İlişkin Henüz Tekemmül Etmiş Bir Rapor Bulunmuyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun 301 işçinin şehit olduğu Soma maden faciasıyla ilgili soru önergesini cevapladı. 13.05.2014'te Soma Kömür İşletmeleri...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun 301 işçinin şehit olduğu Soma maden faciasıyla ilgili soru önergesini cevapladı.

13.05.2014'te Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. işveren kuruluşa ait Eynez Yeraltı Kömür İşletmesi işyerinde meydana gelen kaza ile ilgili olarak gerek iş sağlığı ve güvenliği gerekse işin yürütümü yönünden başlatılmış olan teftişlerin halen devam ettiğini belirten Çelik, "Henüz tekemmül etmiş bir rapor bulunmamaktadır. Bunun dışında, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 23' üncü maddesinin birinci fıkrasının üçüncü bendi 'Toprak altı işletmesi halinde bulunan madenlerde cevher istihsali ve bununla ilgili diğer bütün işlerde çalışanların münhasıran yer altında çalıştıkları zamanlara ait ücretleri;' şeklinde düzenlenmiş olup, yer altındaki çalışmalara ait ücretler gelir vergisinden istisna edilmiştir." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.