Bakan Çavuşoğlu, 30 Afrika Ülkesinin Büyükelçisi İle Buluştu

Bakan Çavuşoğlu, 30 Afrika Ülkesinin Büyükelçisi İle Buluştu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrika’nın 30 ülkesinin büyükelçileri ile Ankara’da yemekte bir araya geldi. Çavuşoğlu, Afrika kıtasının Ebola ile mücadelesinde Türkiye'nin üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu aktardı. Çavuşoğlu,...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrika’nın 30 ülkesinin büyükelçileri ile Ankara’da yemekte bir araya geldi. Çavuşoğlu, Afrika kıtasının Ebola ile mücadelesinde Türkiye'nin üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu aktardı. Çavuşoğlu, "Biz kendimizi Afrika’nın dışında görmüyoruz." dedi.

Sheraton Otel’deki öğle yemeğine, Mısır, Libya, Zambia, Mengo, Güney sudan, Gambiya, Etiyopya, tunus, Uganda, Benin, Cote D’ıvoire, Somali, Güney Afrika, Demokratik Kongo, Cezayir, Fas, Moritanya, Angola, Cibuti, Nijer, Gine, Sudan, Ruanda, Burkina Faso, Senegal, Mali, Kenya, Burundi, Gana ve Nijerya’nın Ankara büyükelçileri katıldı. Katılımcılara İngilizce hitap eden Bakan Çavuşoğlu, konuşmasında Türkiye’nin, BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği kampanyasında olduğu gibi gelecekte de uluslar arası platformlarda Afrika ülkelerinin sesi olacağını söyledi. Türkiye’nin Afrika kıtası ile ticari hacminin geliştirilmesi üzerinde duran Çavuşoğlu, Türkiye olarak Afrika’nın çatışmalı bölgelerinde barışın tesisi için çaba sarf ettiklerini ifade ederek, "Biz kendimizi Afrika’nın dışında görmüyoruz." dedi.

Demokrasinin yerleşmesinin önemini de dile getiren Bakan Çavuşoğlu, son zamanlarda Afrika kıtasında bir çok ülkenin sandığa giderek sağlıklı bir seçimi hayata geçirdiğine söyledi. Çavuşoğlu, Afrika’daki ekonomik gelişmişliğin yanı sıra demokratik adımların görünür olmasının kıtanın imajı açısından çok önemli olduğunu belirterek, Afrika kıtasının Ebola ile mücadelesinde Türkiye olarak üzerine düşeni yapmaya hazır olduklarını aktardı.

Çavuşoğlu’nun konuşmasının ardından yemek Afrika büyükelçileri ile basına kapalı olarak soru cevap şeklinde devam etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.