Bakan Bayraktar'dan Hemşehrilerine İftar

Bakan Bayraktar'dan Hemşehrilerine İftar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, vatandaşlardan, Türkiye’nin kalkınmasına ve gelişmesine çomak sokmak isteyenlere müsaade etmemelerini istedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, vatandaşlardan, Türkiye’nin kalkınmasına ve gelişmesine çomak sokmak isteyenlere müsaade etmemelerini istedi.

Bakan Bayraktar, Yavuz Selim Stadyumu’nda verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, davetine icabet ettikleri için katılımcılara teşekkür etti. 2007 yılı sonunda dünyanın çok ciddi bir ekonomik krizin içine girdiğini hatırlatan Bayraktar, “Ve halen bu, dalga dalga devam etmektedir. Dünyada artık devletlerin kredibilitelerinin sorgulandığı, hazinelerinin iflas ettiği bir dönemden geçiyoruz. Böyle bir dönemde Allah’a çok şükür ki Türkiyemiz istikrarını, bütünlüğünü, kalkınması ve huzuru sürdürmektedir. Türkiye’nin dünyaya verdiği budur. Böyle bir ortamdayız. Biz istiyoruz ki Türkiye daha çok kalkınsın. 1,5 milyarlık İslam alemi gözünü dikmiş Türkiye’ye bakıyor. Türkiye’nin kalkınıp gelişmesini, büyümesini bekliyor. Biz o bakımdan Türkiye’yi büyütmeyi, kalkındırmaya, geliştirmeye mecburuz.” dedi.

Türkiye’nin gerek tarihi oluşumu, gerekse bulunduğu coğrafi konumu nedeniyle zor bir bölgede olduğuna dikkat çeken Bayraktar, “Şu anda etrafımızda Suriye’de, Irak’ta çok vahim olaylar yaşanmakta. Ama Türkiye istikrarla yoluna devam etmekte. Türkiye’nin kalkınmasına ve gelişmesine içeriden veya dışarıdan çomak sokmak isteyenlere sakın müsaade etmeyin. Bunu bir takım siyasi mahfillerle önümüze getirmek isteyenlere sakın kanmayacağız. Bunu çevre gibi hassas bir konuyu kaşıyarak, çevre kapısından girerek Türkiye’ye zarar vermek isteyenlere özellikle Trabzonlular olarak katiyyen fırsat vermeyeceğiz. Taksim’de 3 tane ağacın taşınmasına bahane ederek bir fincan suda, bir fındık kabuğunda fırtına koparmak isteyenlere kesinlikle fırsat vermeyeceğiz. Türkiye kalkınacak.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz aylarda Gezi Parkı olaylarıyla başlayan gerginliklere de değinen Bakan Bayraktar, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’de çok ciddi gelişmeler yaşanırken, dünya gıpta ile bakarken ne oldu da Türkiye’nin önünü kesmeye kalktılar. Ama inanın kötü emelli insanlar, kötülük yapmak isteyen dışarıda ve içeride de var. ‘AK Parti yapmasın da Türkiye batsın’, olur mu böyle şey. Hepimiz bir gemideyiz. İyilik yapınız, hizmet yapınız. Bu ülkede bir ağaç, bir fidan dikmesi, taş üstüne taş koymuşsa bizim için o azizdir, mübarektir.”

Bakan Erdoğan Bayraktar tarafından verilen iftara, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon milletvekilleri Aydın Bıyıklıoğlu ve Safiye Seymenoğlu, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun da aralarında bulunduğu kalabalık bir topluluk katıldı.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.