Bakan Avcı: Terörle Eğitim Boyutuyla Da Mücadele Etmeliyiz

Bakan Avcı: Terörle Eğitim Boyutuyla Da Mücadele Etmeliyiz

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kobani’ye destek eylemleri çerçevesinde ülke genelinde yaşanan olaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Terörle sadece askeri ve güvenlik tedbirlerle değil aynı zamanda eğitim boyutuyla da mücadele etmemiz...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kobani’ye destek eylemleri çerçevesinde ülke genelinde yaşanan olaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Terörle sadece askeri ve güvenlik tedbirlerle değil aynı zamanda eğitim boyutuyla da mücadele etmemiz gerekiyor." dedi.

Bakan Avcı, çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Eskişehir’de gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Dershanelerin kapatıldığı, okul duvarlarının gerekçesiz yıkıldığı şu günlerde Milli Eğitim Bakanı Avcı’dan eğitimle ilgili önemli bir açıklama geldi. Eskişehir’de Konayi’de destek eylemleri çerçevesinde ülke genelinde yaşanan olayları değerlendiren Bakan Avcı, terör olaylarının sadece asker ve polisle değil eğitimle de aşılması gereken bir konu olduğunu kaydetti. Bakan Avcı, "Olaylarda ölenleri Allahtan rahmet diliyorum. Şehitlerimize yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ama terörle verilebilecek en güzel cevap hayatın akışını aksatmadığımız her şeye rağmen bizim hizmetlerimizin devam ettiğini göstermemizdir. O bakımdan bu akış hayatın normaline dönüşe yapılacak katkılar aynı zamanda teröre verilen anlamlı bir cevap olur. O bakımdan orada zikredilmemiş olması eksiklik değil içeride hutbede zaten onlar vurgulandı." diye konuştu.

"Dikkat ederseniz terör son zamanlara da özellikle en büyük hedefi eğitim özellikle hedef aldığı kuramlar eğitim kurumları bu da nasıl bir zihniyetle mücadele etmekte olduğumuzun da bir göstergesi." diyen Bakan Avcı, şöyle konuştu: "Demek ki ne kadar çok eğitime ağırlık verirsek törerle o kadar başa çıkabiliriz. Terörle sadece askeri ve güvenlik tedbirlerle değil aynı zamanda eğitim boyutuyla da mücadele etmemiz gerekiyor. Onu bildikleri için özelliklede eğitim kurumlarımıza kundaklıyorlar saldırıyorlar. Ama eğitimcilerimiz, öğretmenlerimiz, eğitim yöneticilerimiz, öğrenicilerimiz ve halkımız bunlara papuç bırakmaz."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.