Bahçeli: Vekiller özgürlüğüne kavuşmalı

Bahçeli: Vekiller özgürlüğüne kavuşmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları ele aldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmesi durumunda TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in parlamentoyu olağanüstü toplantıya çağırması gerektiğini ve kendilerinin de 51 milletvekilleri ile yemin töreninde hazır bulunacaklarını belirterek, ''Önce tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılması noktasında atılmış olan bir hayırlı adımın sonucunu beklemekte ve yargının da bu konuda öncelikli ve acilen hareket etmesinde yarar vardır'' dedi.

Bahçeli, 22 Haziran'da Suriye tarafından düşürülen askeri uçakta 2 pilotun şehit olmasından duyduğu üzüntüyü ifade ederek, ''Beklentim herkesin, düşürülen uçağımızla ilgili devlet kurumlarının yaptığı tespit ve açıklamaların arkasında durması, kuşku pompalamaya çalışan iç ve dış odaklara fırsat vermemesidir'' dedi.
Samsun'da yaşanan sel felaketine de değinen Bahçeli, ''Tabii afetin meydana gelmesini elbette kimse istemeyecektir ve dilemeyecektir. Ancak risklerin öngörülerek bu paralelde tedbirlerin sıkılaştırılması ve yoğunlaştırılması her şeyden öncelikli ele alınmalıdır'' diye konuştu.

3. yargı paketinin eleştirilecek çok yönü olduğunu belirten Bahçeli, şunları söyledi:

''Halen tutuklu bulunan milletvekillerinin tutuksuz olarak yargılanabilmelerinin önü açılmıştır. Ne var ki bunun, davaya bakan hâkimin takdir yetkisine bırakılması ve amir hüküm olarak tayin edilmemesi yeni sorunların belirmesine neden olabilecektir. Millet vekâletini almış milletvekillerinin, en kısa sürede özgürlüklerine kavuşarak zaten olması gereken durumlarına kavuşmaları bizim en temel dilek ve isteğimizdir. Bu şekilde halen tutuklu bulunan milletvekillerinin yemin merasimlerinin de yapılarak TBMM'nde yerlerini almaları millet iradesine duyulan hürmetin ikamesi olmayan bir gereği olacaktır.''
Bahçeli, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın nerede olduğuna dair bilgisi olup olmadığı yönündeki bir soruya ''Bu konuda ayrıntılı bir bilgiye sahip değiliz. Hükümet reddediyorsa, İmralı'ya bir kaç bakanını gönderir, İmralı canisi ile bir fotoğraf çektirir. Onu da yandaş bütün televizyonlarda sabahtan akşama kadar neşreder'' yanıtını verdi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.