'Bağdu’yu Işid Çetelerine Destek Veren Bir Grup Öldürdü'

'Bağdu’yu Işid Çetelerine Destek Veren Bir Grup Öldürdü'

Adana’da sabah saatlerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Azadiya Welat ve Gündem gazetelerinin dağıtıcısı Kadri Bağdu hayatını kaybetti. Bağdu’nun cenazesi, Acıbadem Hastanesi’nden alınarak otopsi için Adli Tıp...

Adana’da sabah saatlerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Azadiya Welat ve Gündem gazetelerinin dağıtıcısı Kadri Bağdu hayatını kaybetti. Bağdu’nun cenazesi, Acıbadem Hastanesi’nden alınarak otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna getirildi.

HDP İl Başkanı Uğur Bayrak, cinayetin IŞİD çetelerine destek veren gruplarca işlendiğini ileri sürdü. Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yapan Bayrak, Bağdu’nun otopsinin yapıldığını, adli tıp raporunun da henüz çıkmadığını söyledi. Defin işleminin yarın yapılacağını anlatan Bayrak, "Yarın sabah 9’da buradan cenazeyi alacağız. Evine götüreceğiz. Orada ‘helallik’ alınacak. Ondan sonra da saat 11’de Karasu kavşağında kitlesel bir yürüyüşle Küçükoba mezarlığına götürülecek." dedi.

Bisiklet üzerinde, iki kişinin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan Bağdu’nun ölümünün ardından Emniyet’in çalışma başlattığını anlatan Bayrak, kendilerine olayı gerçekleştirenlerin yakalanmasıyla ilgili bir şey yansımadığını söyledi. Bayrak, "Bugün gün içinde İl Emniyet Müdürü ve Vali ile Genel Başkan Yardımcımız ve HDP Parti meclisi üyesi arkadaşlarımızla görüştük. Araştırma içinde olduklarını, imkanlarını seferber ettiklerini söylediler. Ama biz açıkçası samimi de bulmadık. Gündüz orta bir yerde cinayet işleniyor. Ve halen şu saat olmuş, 9 saat olmuş somut bir şey yok. Çok da samimi bulmuyoruz açıkçası. Kimin yaptığı, kimlerin yaptığı bellidir yani. IŞİD çetelerini destekleyen grupların işlemiş olduğu bir cinayettir." şeklinde konuştu.

Bayrak, şöyle devam etti: "Dünden bu yana bu cinayetin işlenmesi, il başkan yardımcımızın sabah 6’da evine maskeli girilip tehdit edilmesi, dün Ceyhan ilçe başkanımızın, onlara yakın haber sitelerinde hedef gösterilmesi, tehdit edilmesi çok da böyle birbirinden bağımsız şeyler değil. Eş zamanlı bir operasyonla aktif çalışan arkadaşlarımıza yönelik tehdit ve cinayet var. Kadri yoldaş da uzun yıllardır bu partide, basında emek veren bir arkadaşımızdı." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.