Bafrasta Projesi Tanıtıldı

Bafrasta Projesi Tanıtıldı

Bafra Umut Derneği 'Bafrasta Projesi'ni tanıttı. Sürmeli köyündeki proje kapsamında Bafra'yı temalı hediyelik eşyalar reyonu açarak tanıtıma katkıda bulunuyor.Konu hakkında proje koordinatörü Bafra Umut Derneği Başkanı Hülya Yangın Ertekin...

Bafra Umut Derneği 'Bafrasta Projesi'ni tanıttı. Sürmeli köyündeki proje kapsamında Bafra'yı temalı hediyelik eşyalar reyonu açarak tanıtıma katkıda bulunuyor.

Konu hakkında proje koordinatörü Bafra Umut Derneği Başkanı Hülya Yangın Ertekin yaptığı açıklamada,’’Ahşap ve sazın işlenmesiyle oluşan ürünler halkın beğenisine sunuldu. Bafrasta Projesi'nde yer alan kadınlar ev hanımları olup, onlara iş imkanı da sağlandı. Ev hanımları hem unutulmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarını öğrenirken, bu işten mali kaynakta sağlıyorlar. Her hafta pazar günü olmak üzere Sürmeli köyünde organik pazar açılıyor. Bafra Kaymakamı Halis Arslan organik pazarı ve Bafrasta Projesi'ni gezerek projeyi beğendiğini ve destekleyeceğini ifade etti. Hatta bu projede bayanların hedef kitle sayısının daha fazla artması yolunda çalışmalarının yapılmasını önerdi. Sürmeli Köyü Organik Pazarı'nda sebze ve meyvelerin her çeşit üretilmiş halini standlarda görmeniz mümkün. Ayrıca yağlı yanıç, ayran, komposto çeşitleri mevcut.’’ dedi. Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise kadınların örnek projesine destek vereceklerini söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.