Bafralı Genç Kpss’de Türkiye 5.si Oldu

Bafralı Genç Kpss’de Türkiye 5.si Oldu

Samsun Bafralı Emre Akbaş, KPSS Ortaöğretim Sınavı'nda Türkiye 5’incisi olmayı başardı.İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi hazırlık sınıfında okuyan Emre Akbaş, 1 milyon 677 bin 846 kişinin katıldığı sınavda Türkiye...

Samsun Bafralı Emre Akbaş, KPSS Ortaöğretim Sınavı'nda Türkiye 5’incisi olmayı başardı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi hazırlık sınıfında okuyan Emre Akbaş, 1 milyon 677 bin 846 kişinin katıldığı sınavda Türkiye 5’incisi olarak önemli bir başarıya imza attı. Bafra Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nu başarı ile bitiren Emre Akbaş, önce SBS derecesi ile İstanbul Fen Lisesi'ni kazandı, başarılı bir dönem sonrası LYS’de derece yaparak İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaydoldu.

Emre Akbaş, 2010 yılında ODTÜ’nün Microsoft ile beraber düzenlediği 'Anlat Okulunu' isimli web sitesi tasarım yarışmasında Türkiye 3.sü olmayı başarmıştı.

Bafra Esentepe Camii müezzini Necati Akbaş’ın oğlu olan Emre Akbaş, “Hedefim ülkem ve tüm insanlık için faydalı işlere imza atacak, parmakla gösterilen tıp tabanlı bir genetik akademisyeni olmak. Bu yolda elimden geldiğince gayret göstermeye ve çalışmalarımı yılmadan devam ettirmeye kararlıyım.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.