Aziziye'de 'Anneler İle Ortak Akıl' Seminerleri Başladı

Aziziye'de 'Anneler İle Ortak Akıl' Seminerleri Başladı

Erzurum Özel Aziziye Koleji, öğrenci ebeveynlerine yönelik, 'Anneler ile ortak akıl' projesi kapsamında 'Ergeni tanıma ve ergen ile iletişim, anne-baba tutumları' konulu seminer dizisi başlattı. Ergenlik çağındaki gençlere doğru yaklaşım,...

Erzurum Özel Aziziye Koleji, öğrenci ebeveynlerine yönelik, 'Anneler ile ortak akıl' projesi kapsamında 'Ergeni tanıma ve ergen ile iletişim, anne-baba tutumları' konulu seminer dizisi başlattı.

Ergenlik çağındaki gençlere doğru yaklaşım, ergenlik çağındaki problemlerin aşılmasında ebeveynlerin rehberliği konularında Aziziye Eğitim Kurumları 4 hafta süreli ebeveyn eğitim seminerleri düzenledi. Kolej zümresi tarafından düzenlenen, 'Anneler ile ortak akıl' seminerlerinin ilki lise rehberlik servisi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Kolej rehber öğretmenlerinden Harun Enterili, ilk seminerde öğrenci annelerine, 'Ergeni tanıma ve ergen ile iletişim, anne-baba tutumları, ergenlik döneminde yaşanan riskler ve ergenlik döneminde öğrencilere kazandırılacak olumlu davranışlar' konularında interaktif sunum yaptı.

Rehber öğretmeni Entereli, ebeveynlerin çocuklarının yaş özelliklerini bilip, onlarla daha iyi iletişime geçmek için ortak akıl toplantılarını düzenlediklerini ifade etti. Düzenlenen eğitim seminerlerinin verimli geçtiğini belirten Enterili, ebeveyn katılımın yüksek olmasının bunun bir göstergesi olduğunu dile getirdi. İlkini düzenledikleri seminerde ergenlik çağındaki gencin, sosyal, duygusal, bedensel ve zihinsel gelişiminde yaşadıkları değişimleri anlattıklarına dikkat çeken Harun Enterili, "Ergenlik dönemi çocukluktan gençliğe geçişte en sıkıntı dönem. Bu geçiş döneminde gençlerle daha iyi iletişime geçmek için doğru iletişim yöntemlerini bilmek çok önemli. Bu ortak akıl toplantılarında ebeveynlerin ergenlik çağındaki çocuklarıyla daha iyi ve etkili iletişim kurabilmeleri anlatıldı. Bu seminerlerimiz 4 hafta boyunca devam edecek. Seminer sonunda katılımcı ebeveynlere sertifika verilecek." dedi.

Aziziye Lisesi Müdürü Hasan Basri Tokcan, 'Anneler ile ortak akıl' toplantılarına katılan ebeveynlere teşekkür etti. Eğitim seminerlerine katılan ebeveynlerin gösterdiği duyarlılığın önemli olduğuna değinen Tokcan, "Bu programa katılan annelerin çocuklarına ve çocuklarının eğitimine önem verdiğini bir kez daha gösterdi. Psikolojik ve fiziksel değişim değişim geçirip gençlik aşamasının en sıkıntılı dönemlerinde çocuklarına yardımcı olmak, onları daha iyi tanımak ve anlamak adına bu tür programlara katılan annelerimize teşekkür ediyorum. Kolej olarak bu türü eğitim faaliyetlerini önümüzdeki dönemlerde de devam ettireceğiz." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.