Aylık Perakende Satış Hacmi Yüzde 4,2 Azaldı

Aylık Perakende Satış Hacmi Yüzde 4,2 Azaldı

2013 Haziran ayında perakende satış hacminin bir önceki aya göre yüzde 4,2 azaldığı bildirildi.

2013 Haziran ayında perakende satış hacminin bir önceki aya göre yüzde 4,2 azaldığı bildirildi.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran Ayı Perakende Satış Hacim Endeksi’ni açıkladı.
Anılan ayda mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, Mayıs ayına oranla yüzde 4,2 azaldı. Gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 3,1, otomotiv yakıtı hariç gıda dışı satışlar yüzde 4,6 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 4,3 azaldı.


Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2013 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına nispeten yüzde 5,4 azaldı. Bu dönemde gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 2,9 artarken, otomotiv yakıtı hariç gıda dışı satışlar yüzde 4,4, otomotiv yakıtı satışları yüzde 14 daraldı.



Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2013 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 2,8 azaldı. Gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0,8, otomotiv yakıtı hariç gıda dışı satışlar yüzde 4,1 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 2,8 azalış kaydetti.

PERAKENDE CİRO ARTTI


Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2013 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,2 arttı. Bu dönemde gıda, içecek ve tütün satışları yüzde14,9 artarken, otomotiv yakıtı hariç gıda dışı satışlar yüzde 2,7 ve otomotiv yakıtı satışları yüzed 3,5 azaldı.


Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2013 yılı 2. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,2 artış elde etti. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2013 yılı 2. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,5 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış perakende ciro ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4 arttı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.