Ayışığı’ndan Engelli Memur Sınavı’na kurs

Ayışığı’ndan Engelli Memur Sınavı’na kurs

Ayışığı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 24 Nisan tarihinde yapılacak ‘Özürlü Memur Seçme Sınavı’ için ücretsiz kurs düzenliyor.

Meram Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen kurslara ortaöğretim ve önlisans mezunları katılacak ve 216 saate ders programı uygulanacak. Konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Ayışığı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bilal Mutlu, “Derneğimizin amaca engelli, lösemili ve talasemi hastası kardeşlerimize imkanlar ölçüsünde yardımcı olmak ve onların sıkıntılarını bir nebzecik olsun gidermeye çalışmaktır. Düzenlenecek bu kurslarımızın sonunda katılımcılara sertifikaları yapılacak programla verilecektir. 24 Nisan tarihinde düzenlenecek sınavda başarılı olanlar resmi kurumlarda işlerine başlayacaktır. Biz bu kurslar için kursiyerlerimizden hiçbir maddi ücret talep etmiyoruz” dedi.

Benzer kursları önceki yıllarda da düzenlediklerini belirten Mutlu, şöyle konuştu: “2014’te o zamanki ismi EKPSS olan sınavlar için de bu kursumuzu düzenlemiş ve 55 engelli kardeşimiz bu kursa katılmıştı. Bu kursların dışında engelliler için girişimcilik kursları da düzenliyoruz. Bu kursları bitirenler de devletimizin sunduğu hibelerle kendi işyerlerine kavuşma imkanı buluyor. Ayrıca sanat, spor ve dini alanlarda kurslar düzenliyoruz. Çeşitli branşlardaki tüm kurslarımız 14 mart tarihinde başlayacaktır. Engelli kardeşlerimiz su kurslara katılmak için bizlere 0541 8047342 numaralı telefondan veya Meram Halk Eğitim Merkezi’ne başvurabilirler. Müracaat için nüfus cüzdanı fotokopisi, engelli olduklarını gösteren sağlık raporu ve diploma fotokopisi gereklidir.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.