Aydın'da Gıda Denetimleri Yapıldı

Aydın'da Gıda Denetimleri Yapıldı

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ekim ayı gıda güvenliği çalışmalarını açıkladı. İlçelerde toplam 756 işyeri denetlendi. Alınan 29 numuneden mevzuata uygun olmayan 12 numune için 14 işyerine toplam 71 bin TL para...

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ekim ayı gıda güvenliği çalışmalarını açıkladı. İlçelerde toplam 756 işyeri denetlendi. Alınan 29 numuneden mevzuata uygun olmayan 12 numune için 14 işyerine toplam 71 bin TL para cezası kesildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, Aydın’da bin 615 gıda üretim yeri, 13 bin 737 gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunduğunu söyledi. Ekim ayında gıda üretim yerlerinde 232, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 524 denetim yapıldığını belirten Bircan, “Denetim izleme programı, şikayet, yıllık denetim programı, zehirlenme gibi sebeplere istinaden, il genelinden ekim ayında toplam 29 adet numune alınmıştır. Gıda üretim yerlerinde yapılan denetim, kontrol ve alınan numuneleri mevzuata uygun olmayan beş işletmeye 49 bin 223 TL, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetim, kontrol ve alınan numuneleri mevzuata uygun olmayan yedi işletmeye 17 bin 297 TL idari para cezası kararı uygulanmıştır.” dedi.

Alo Gıda 174 hattına ekim ayı içerisinde gıda satış yeri ile ilgili 30 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 11 adet, gıda üretim yeri ile ilgili 12 adet olmak üzere toplam 53 adet şikâyet geldiğini belirten Bircan, “Şikayetlerle ilgili olarak 44 adet işletmeye ait denetim sonlandırılmış olup mevzuata aykırı durumları tespit edilen iki adet işletmeye 5 bin 320 TL idari para cezası kararı uygulanmıştır. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, 113 kişilik gıda kontrolör ekibimiz tarafından 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir.” dedi.

Müdürlük ayrıca ekim ayı içerisinde 1020 adet sağlık sertifikası düzenlenerek 7 milyon 23 bin 182 kg. kuru incir, 42 adet sağlık sertifikası düzenlenerek 348 bin 660 kg. muhtelif gıda maddesi ihracatı olmak üzere toplam 7 milyon 371 bin 843 kg. gıda maddesi ihracatı yapıldığını da açıkladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.