Avusturya'da Yaklaşan Seçimler Irkçılığı Hortlattı

Avusturya'da Yaklaşan Seçimler Irkçılığı Hortlattı

Avusturya’da 29 Eylül’de yapılacak federal meclis seçimleri öncesi aşırı sağ parti yöneticilerinden Türk toplumuna hakaretler yağmaya devam ediyor.

Avusturya’da 29 Eylül’de yapılacak federal meclis seçimleri öncesi aşırı sağ parti yöneticilerinden Türk toplumuna hakaretler yağmaya devam ediyor. Özgürlükçüler Partisi (FPÖ) Viyana Milletvekili ve Viyana Meclis Grup Başkanı Johann Gudenus, partisinin 2.Viyana Kuşatması'nın 330. yılı dolayısıyla düzenlediği bir programda Türk toplumu hakkında çirkin ifadeler kullandı. Viyana'da yaşayan Türklerin suça meyilli olduklarını söyleyen Gudenus, Türklerin entegrasyona karşı direnç gösterdiğini öne sürdü.

Gudenus konuşmasında, "Türkiye'den bir arkadaşım Türklerin Viyana Kuşatması'nın ardından püskürtülmediğini ve Viyana’nın 10'uncu ve 16'ıncı bölgelerine girdiklerini ima etti." dedi. Gudenus, sözlerine şöyle şu ifadelerle devam etti: "Parklarda, sokaklarda ya da herhangi bir yerde bir Türk ile karşılaşırsanız büyük olasılıkla entegrasyona direnç gösteren, muhtemelen suça bulaşmış ve istatistiklere göre de bazı diğer Viyanalılardan daha büyük ihtimalle işsiz biridir."

Türk düşmanı çıkışları ile bilinen Gudenus gülerek sarf ettiği "Sevindirici olan yirminci yüzyıla kadar çoğu Viyanalının köpeklerine 'Sultan' ismini verme geleneğinin ortadan kalkmış olması' sözleriyle seyircilerden alkış aldı.

Gudenus, konuşmasının devamında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Viyana Belediyesi arasındaki ‘kardeş şehir‘ anlaşmasına da eleştirilerde bulundu. Aşırı sağcı siyasetçi, Viyana Belediye Başkanı Michael Häupl'a Ankara'da belediye başkanı olması tavsiyesinde bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.