Avrupalı Turistlerin 2015 Tercihini Eko Turizmi Belirleyecek

Avrupalı Turistlerin 2015 Tercihini Eko Turizmi Belirleyecek

Her yıl 600 bin Avrupalı turistin eko turizmi kapsamında tatil yapması dikkate alındığında 2015'te turizm yoğunluğunun bu alanda olması bekleniyor. Yeni yılda eko turizmiyle turist sayısının 700 bine ulaşması tahmin ediliyor. Dünya Turizm...

Her yıl 600 bin Avrupalı turistin eko turizmi kapsamında tatil yapması dikkate alındığında 2015'te turizm yoğunluğunun bu alanda olması bekleniyor. Yeni yılda eko turizmiyle turist sayısının 700 bine ulaşması tahmin ediliyor.

Dünya Turizm Örgütü(DTÖ), 2020 yılında 1,5 milyar turistin uluslararası geziye katılacağını öngörüyor. 1950 yılında dünyada sadece 25 milyon kişinin tatile çıktığını, geçen 64 yılda insanlarda tatil yapma alışkanlığının her yıl artarak devam ettiğini gösteriyor.

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, yaptığı açıklamada, Avrupalı turistlerin tatil önceliğinin kitle turizminden çevre öncelikli eko turizmine kaydığını söyledi. Avrupalı varlıklı ve para harcama potansiyeli yüksek turistlerin son yıllarda doğa ile içe içe konaklama tesislerini tercih ettiğini belirten Aydoğan, eko, gastronomi(yemek kültürü) ve ornito(kuş gözlemi) turizmine başta Almanlar, İngilizler, Belçikalı ve İskandinav ülke turistleri olmak üzere ilginin arttığını kaydetti.

Eko turizmine genelde doğa ile iç içe kalmak isteyen ve bölgede yetişen ürünleri yerinde görmek ve yöre insanıyla sohbet etmek isteyen Avrupalıların ilgi gösterdiğinin altını çizen Aydoğan, "Manavgat'ta 48 bin hektar alanda 6 turizm merkezi var. Bölgemiz kitle turizmi yanısıra Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park, Titreyengöl, Oymapınar Barajı ve dünyaca ünlü kumul orman Sorgun Çamlığı ile dünyanı sayılı eko turizm alanı. Yine Titreyengöl, kuş göçü olması sebebiyle dünyanın sayılı ornito turizm yeri. Varlıklı Alman turistler eko turizmini tercih ediyor. 2015 yılının turizm tercihini eko turizmi belirleyecek. Bölgemizin eko ve botanik turizmi potansiyeli bugüne kadar kitle turizmi ön planda olduğu için gün yüzüne istediğimiz ölçüde çıkarılamadı. Manavgat'ta eko turizm yatırımları artmalı. Geleceğin turizm şekillenmesini eko turizmi belirleyecek. Turizmde sürekli farklı olan kazanıyor. Turizmde Akdeniz çanağındaki rakip ülkeler İtalya, İspanya, Yunanistan ve Mısır gibi ülke eko turizmine yönelik yatırımlarını sürekli arttırıyor. Antalya'nın eko turizminde en güçlü ilçesi Manavgat." diye konuştu.

Eko turizminde Manavgat yanı sıra Akseki, Gündoğmuş ve İbradı ilçelerinde güçlü bir potansiyel olduğuna işaret eden Aydoğan, eko ve ornito turizmi tutkunu bir Avrupalı turistin bir çiçek türünün ve bir kuş türünü çekmek için 10 bin doları harcamaktan çekinmeyeceğini söyledi. Bu bağlamda Manavgat'ın eko turizme öncelik vererek bölgeye 200 bin Avrupalı turistin bahar döneminde bölgeye rahatlıkla çekilebileceğini belirten Aydoğan, Almanların yüzde 44'nün tatilllerini çevreyi ön planda tutan konaklama tesisleri ile doğa ile iç içe olan otelleri tercih ettiğini kaydetti. Hedeflerinin 2015 yılında Manavgat'ta 400 bin Avrupalı ve İskandinav turisti ağırlamak olduğunu belirten Aydoğan, bu turisti ağırlamaya bölge destinasyonunun tüm alytapısıyla hazır olduğunu sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.