Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz Atina'da

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz Atina'da

Yunanistan’ı ziyaret eden Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Yunanistan’ı ziyaret eden Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’un, Sosyal Demokratlar’ın Avrupa Komisyonu Başkan adaylığı için kendisini destekleyecek olmasından ötürü teşekkür ederek sözlerine başlayan Schulz, bütün Avrupa vatandaşlarının güveninin kazanmak için elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi.

TROYKA HESAP VERMELİ

Avrupa Parlamentosu’nun girişimi ile Troyka’nın Avrupa Komisyonu Avrupa Ekonomik İşler Komisyonu’na ve daha sonra parlamentoya hesap verebilir bir duruma getirilmesinin büyük bir ilerleme olduğunu belirten Schulz, şöyle konuştu: "Troyka’nın bir çok AB ülkesinde anonim bir güç gibi görünerek - insanların günlük yaşamlarına müdahale ederek- hesap vermemesi mümkün değildir. Bunun için biz, hesap vermesinde ısrar ediyoruz."

YUNAN HALKI FEDAKARLIKTA BULUNDU

Sade vatandaşın ve halkların güvene ihtiyaçları bulunduğunu belirten Schulz, Yunan halkının çok büyük fedekarlıklarda bulunduğunu söyledi. Yabancı yatırımcının artık Yunan ekonomisine güven duymaya başladığını belirten Schulz, bu dönemde bunu güçlendirmek için önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Yunan halkının da özgüven duymasının önemini belirten Schulz, Yunanların da belli bir alanda gelişmenin hızlandığını görmek istediklerini kaydetti. Avrupa Parlamentosu Başkanı, "Umuyorum acilen önlemler alınarak genç Yunan işsizlikle mücadele edilir. Ailelerin çocukların yararına olacağı konularda fedakarlık yapmaya istekli olduklarını sanıyorum. Ancak Yunanistan’da öncelikle ve en etkili şekilde uygulamamız gereken program, küçük ölçekli işletmelere yönelik var olan kredi darlığının aşılmasıdır." ifadelerini kullandı.

Yunanistan’daki büyük ekonomik kriz boyunca karşılarında muhafazakar Avrupa’nın olduğunu ve krizi aşmak için gerekli sorumlulukların alınmadığı eleştirisinde bulunan Venizelos, Avrupa Komisyonu’nun, Troyka’yı davet ederek kriz programlarına ve krizle mücadele yöntemlerine dair bilgilendirme yapacak olmasının önemini vurguladı.

VENIZELOS: KRİZDEN ÖNCEKİ SON VİRAJDAYIZ

"Kurumsal ortaklarımız krizle mücadelede daha farklı bir yöntem uygulamış olsalardı, daha iyi sonuçlar olurdu." diyen Venizelos, her şeye rağmen krizden çıkış öncesi son virajda olduklarını söyledi. Zor olmasına rağmen tek yol olan bu virajın dönülmesi gerektiğini belirten Venizelos, Avrupa Komisyonu’nun azalan kurumsal kimliğinin yeniden kazanılması gerektiğini belirtti.

Yatırımların artması ve işsizliğin azalması gerektiğini vurgulayan Venizelos, bundan sadece büyük yatımları değil, orta ve küçük ölçekli yatırımları da kastettiğini söyledi. Yunan Dışişleri Bakanı Venizelos, Schulz’un Sosyal Demokratlar’ın Avrupa Komisyonu’na başkan adaylığını desteklediklerini sözlerine ilave etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.